بهینه سازی موتورهای جستجو (SEO)

زمان مطالعه: 12 دقیقه

بهینه سازی موتورهای جستجو (SEO)

 

یکی دیگر از خدماتی که هر آژانس دیجیتال مارکتینگ ارایه می کند، سئو است.

اولین موتورهای جستجو، در اوایل سال ۱۹۹۰ آغاز به کار کردند. بعضی از پرطرفدارترین موتورهای جستجو در آن زمان، Alta Vista، Yahoo و … بودند. در اوایل کار، موتورهای جستجو بی‌شباهت به فهرستی مرتب‌شده به ترتیب حروف الفبا نبودند و رتبه‌بندی سایت‌ها در آن به‌صورت الفبایی صورت می‌گرفت. با ارتقا فناوری و رشد اینترنت، موتورهای جستجوی جدیدتری پا به عرصه گذاشتند که از الگوریتم‌های پیچیده‌تری برای رتبه‌بندی سایت‌ها استفاده می‌کردند. الگوریتم‌هایی از قبیل تراکم کلمات کلیدی معیار سنجش سایت‌ها در رتبه‌بندی بودند که بر اساس تعداد دفعاتی که یک کلمه کلیدی در یک محتوا از سایت تکرار می‌شد، به آن سایت رتبه‌ای اختصاص می‌دادند. امروزه الگوریتم‌های موتورهای جستجو بسیار پیچیده‌تر از موارد بالا شده‌اند؛ برای مثال الگوریتم رتبه‌بندی موتور جستجوی گوگل دارای بیش از ۲۰۰ معیار جهت رتبه‌بندی یک سایت است و به‌تبع آن روش‌های بکار گرفته‌شده توسط مهندسین سئو نیز به‌مراتب سخت‌تر و پیشرفته‌تر شده است و نیازمند دانش زیاد، علم پیش‌زمینه‌ای و صبر هستند. درواقع سئو مجموعه‌ای از روش‌ها برای تغییر استراتژیک وب سایت‌ها برای دریافت رتبه بهتر در رتبه‌بندی موتورهای جستجو است. موتور‌های جستجو با تغییر مداوم الگوریتم‌های رتبه‌بندی خود غیرقابل‌پیش‌بینی هستند؛ بنابراین وظیفه متخصص سئو بروز نگه‌داشتن اطلاعات خود در این زمینه است.

 
مهندسین سئو

درواقع سئو هم به شما برای به دست آوردن رتبه ی بالاتر در نتایج جستجوی طبیعی و هم به ارتباط کاربر با بیش‌ترین تعداد نتایج مرتبط با کلمات کلیدی جستجو شده کمک می‌کند. درنتیجه، موتور جستجو با نتایج ارائه‌شده، در دید کاربران به اعتبار بالاتری دست پیدا می‌کند. به‌طورکلی کاربردهای سئو را می‌توان به‌صورت زیر در چند جمله خلاصه نمود:
باعث اختصاص رتبه بالاتر وب‌سایت در صفحه نتایج موتور جستجو می‌شود.
در نرخ بازدید و افزایش ترافیک وب‌سایت تأثیر بسزایی دارد.
باعث افزایش فروش محصولات یا درخواست برای ارائه خدمات خواهد شد.
باعث ایجاد شناخت و آگاهی درباره برند می‌شود.

 
طراحی و اجرای مراحل بهینه‌سازی موتور جستجو (SEO) در کنار دیگر اقدامات بهینه‌سازی، امری بسیار ضروری است. شما می‌توانید به‌راحتی و در کمترین زمان ممکن به این خدمت بسیار مهم دسترسی پیداکرده و از مزایای آن بهره‌مند شوید. برای اطلاع از خدمات بهینه‌سازی ارائه‌شده توسط تیم آی‌تی‌هما می‌توانید اینجا کلیک کنید.
گزارش کار
 
 

زادگاه سئو کجاست

در واقع سئو هم به شما برای به دست آوردن محلی بالاتر در نتایج جستجوی طبیعی و هم به ارتباط کاربر با بیش‌ترین تعداد نتایج مرتبط با کلمات کلیدی جستجو شده کمک می‌کند. در واقع هر چه رتبه‌بندی صحیح‌تر اتفاق افتاده باشد، کاربر راحت تر می‌تواند نتایج جستجوی مرتبط با کلمات کلیدی عبارت سرچ خود را پیدا کند. در نتیجه‌، موتور جستجو با ارائه مرتبط‌ترین نتایج، در دید کاربران به اعتبار بالاتری دست پیدا می‌کند. با افزایش تعداد کسب‌و‌کارهای آنلاین در دنیای دیجیتال، رقابت بین وب سایت‌ها برای بیشتر دیده شدن هم رو به رشد است. در این میان سئو فرشته نجات کسب‌وکارهای دیجیتال ماست.
عده‌ای تصور می‌کنند سئو کردن سایت کار آسانی است و با دانشی سطحی انجام آن ممکن است اما باید بگوییم در موتورهای جستجو فاکتورهای زیادی برای رتبه‌بندی سایت‌ها در نظر گرفته می‌شوند که برآورده کردن همه آن‌ها فراتر از دانشی سطحی است. برخی از فاکتورهایی که بر رتبه‌بندی سایت تاثیرگذار هستند عبارتند از متون استفاده شده، سرعت سایت، لینک های ورودی و خروجی، چیدمان مناسب ساختار سایت و …؛ به تبع این فاکتورها همان سلاح‌های سئوکاران در مقابل الگوریتم پیچیده موتورهای جستجو است.

 
چرا باید سایت خود را سئو کنیم

چرا باید سایت خود را سئو کنیم؟

طبق مطالب قبل، هدف اصلی بهینه کردن سایت کسب رتبه‌های برتر از سوی موتور جستجو و نمایش در اولین نتایج جستجو در آن است. اما ممکن است بسته به کسب‌وکار خود از این کسب رتبه برتر هدفی منحصر به فرد داشته باشید. برای مثال ممکن است شما سایتی فروشگاهی دارید که محصولات متفاوتی را ارائه می‌کند، در اینجا ممکن است یکی از اهداف شما از سئو کردن و کسب رتبه‌های بالاتر در نتایج جستجو، افزایش بازدید از سایت شما و در نتیجه افزایش فروش و در آخر افزایش سودآوری و بهبود نرخ بازگشت سرمایه شما باشد. 

 

در کل می‌توان اهداف کسب‌وکارها از سئو کردن سایت را در موارد زیر خلاصه کرد:
• ارتقا رتبه سایت در موتور جستجو و در نتیجه قابل اعتمادتر شدن برای مشتری
• افزایش نرخ جذب مخاطب و بازدید و ترافیک سایت
• معرفی هر چه بهتر محصولات و خدمات
• افزایش نرخ تبدیل بازدیدکنندگان به مشتری و در نتیجه فروش بیش‌تر
• برندسازی قوی و کاهش هزینه تبلیغات غیرهدفمند
جالب اینجاست که تعداد کاربرانی که به واسطه سئو خوب سایت جذب کردیم و فعالیت‌هایی که در سایت ما انجام می‌دهند، در یک چرخه بر خود سئو تاثیرگذار است. برای مثال موتور جستجوی گوگل که یکی از پر مخاطب‌ترین‌ها است، برای مدت زمان حضور کاربر جذب شده و فعالیت و مشارکتی که در سایت ما انجام می‌دهد نیز امتیازی در نظر می‌گیرد و به این واسطه باز هم جایگاه سایت بالاتر خواهد رفت.

مقاله پیشنهادی:  آشنایی با فرهنگ و هنر معاصر شیراز
 
انواع مختلف سئو

انواع مختلف سئو

سئو بر اساس نوع فعالیتی که برای بهبود و بهینه‌سازی سایت انجام می‌دهیم به دو دسته و همچنین بسته به اینکه این فعالیت‌ها با قوانین موتورهای جستجو مطابقت داشته باشند یا نه نیز به دو دسته دیگر تقسیم‌بندی می‌شود. بسته به نوع فعالیت می‌توان سئو را به سئوی تکنیکال، درون پیج و برون پیج تقسیم‌بندی کرد و بسته به قانونی بودن فعالیت‌ها نیز آن را به سئوی کلاه سفید و کلاه سیاه دسته‌بندی می‌کنیم و در ادامه همه آن‌ها را بررسی خواهیم کرد.

 

سئو تکنیکال (Technical) چیست؟

سئوی تکنیکال، مجموعه فعالیت‌هایی است که ما در طراحی سایت و برای بهبود ساختار و قابلیت‌های سایت انجام می‌هیم. برای مثال در مراحل اولیه کدنویسی برای ایجاد ساختار اصلی سایت باید این نکته را مدنظر داشته باشیم که در وهله اول سایت باید کابرپسند باشد. یا اینکه انتخاب هاست، تصاویر بارگذاری شده و … باید به گونه‌ای باشد که بتوانیم سایتی با بالاترین سرعت ممکن داشته باشیم.

 
سئو درون صفحه

سئو درون صفحه (On Page SEO) چیست ؟

سئو درون صفحه، مجموعه فعالیت‌های کنترلی در زمینه لینک‌سازی‌ داخلی سایت، محتویات نوشتاری و تصویری وب سایت شما است؛ به طور کلی هر چیزی که در سایت خود بارگذاری می‌کنید مربوط به SEO On Page می‌شود.

 

سئو بیرون صفحه (Off Page SEO) چیست ؟

بر خلاف روش SEO Off Page که به طور مستقیم بر توسعه سایت کنترل دارد، روش بهینه سازی بیرون صفحه شامل تمام فعالیت‌هایی است که در خارج از وب سایت شما انجام می‌شود و می‌توان گفت تاثیر مستقیمی بر خود سایت و ساختار و باقی فاکتورهای ان ندارد؛ در SEO Off Page در درجه اول بر به دست آوردن سایت‌هایی تمرکز می‌کنیم که می‌توانند مخاطب را به سوی سایت ما روانه کنند (در واقع سایت‌هایی که پیوندهای ما را در محیط خود بکار می‌گیرند تا ما را به مخاطب معرفی کنند)؛ سپس با استفاده از روش‌هایی که در خارج از سایت انجام می‌شود به بهینه‌سازی موتور جستجو می‌پردازیم.

 

سئو کلاه-سفید (White Hat) چیست؟

در صورتی که در فرایند سئو کردن سایت خود از مجموعه تکنیک‌ها، روش‌ها و استراتژی‌های که از قوانین و راهنمایی‌های موتورهای جستجو تبعیت می‌کنند، استفاده کنید در واقع سئو کلاه سفید را پیاده‌سازی کرده‌اید. که این نوع سئو به هیچ وجه به معنای فریب یا دستکاری موتور‌های جستجو و یا کاربران نیست. از سئو کلاه سفید به‌عنوان سئو اخلاقی نیز یاد می‌شود.

سئو کلاه سفید و کلاه سیاه
 

سئو کلاه-سیاه (Black Hat) چیست؟

سئو کلاه-سیاه به مجموعه‌ای از دستورات گفته می‌شود که برای به دست آوردن رتبه بالا در موتور جستجو به فریب، بازی و دستکاری الگوریتم‌های آن می‌پردازد. مهم است که بدانید این‌ روش‌ها غیر اخلاقی بوده و توسط هیچ موتور جستجویی تایید نمی‌شود و بکارگیری این روش‌ها خطر خارج شدن از فهرست پایگاه داده را برای همیشه در بر دارد و به هیچ وجه پیشنهاد نمی‌شود. نتایج این روش رشد ناگهانی در رتبه‌بندی است اما پیامدهایی همچون جریمه و یا حذف کامل از فهرست پایگاه داده موتور جستجو را به دنبال دارد. پی عطایش را به لقایش ببخشید و بیخیال آن شوید!

 
چگونه سایت خود را به بهترین نحو سئو کنیم

چگونه سایت خود را به بهترین نحو سئو کنیم؟

همانطور که در بالا به آن شاره کردیم، سئو دارای انواعی است که حوزه پیاده‌سازی هر کدام متفاوت است اما برای بهترین بهینه‌سازی ممکن باید دانش همه آن‌ها را داشته باشید و کل آن‌ها را پیاده‌سازی کنید.

 

۱- سئو تکنیکال

سئو تکنیکال فنی‌ترین بخش سئو است و در صورتی که بتوانید فوت و فن آن را یاد بگیرید و آن‌ها را به درستی پیاده‌سازی کنید و یا به مشاوران و افراد متخصصی در این زمینه اعتماد کنید، اولین قدم سئو سایت خود را با قدرت برداشته‌اید. در ادامه به بررسی عوامل مهم در این نوع سئو خواهیم پرداخت:

الف) بهینه‌سازی ساختار سایت

ساختار سایت، تاثیر عمیقی بر سئو کردن سایت و همچنین مبحث تجربه کاربری (UX) دارد پس توجه اصولی به آن می‌تواند بسیار مفید واقع شود. ساختار سایت ما باید ظاهری و قالبی کاملا ساده و قابل فهم داشته باشد و در واقع کاربرد بتواند با آن ارتباط برقرار کند و به راحتی از آن استفاده کند. در اصطلاح می‌گویند ساختار سایت باید کاربرپسند باشد و پیمایش سهل و سریع کاربر در صفحات سایت ممکن باشد. این اقدامات کاملا در جهت رفع نیازها و براورده کردن اهداف کاربر صورت می‌گیرند.
علاوه بر مباحث ساختاری و طراحی خود سایت، بحث ساختار و تم محتوایی هم بسیار مهم است. برای هر چه بهتر دیده شدن سایت و هماهنگی کامل ساختار آن با محتواهایی که بعدا قرار است در آن بارگذاری شود، به تم و برنامه محتوایی خود فکر کنید و بر اساس آن دسته‌بندی‌های لازم را ایجاد کنید. این هماهنگی سبب می‌شود تا کاربر به راحتی بتواند به نتایج دلخواه خود دست پیدا کند.

مقاله پیشنهادی:  راهنمای سفر به شیراز برای گردشگران خارجی
 

ب) بهبود سرعت سایت

افزایش سرعت سایت یکی از عوامل مهم در رتبه‌بندی توسط موتور جستجو و همچنین امتیازدهی کاربران به شما است. سرعت به حدی مهم است که اگر در میان دو سایت تمامی فاکتورهای دیگر مشابه باشند و تنها سرعت یکی از آن‌ها کمی بالاتر باشد، موتور جستجو رتبه بسیار بالاتری را برای آن سایت در نظر خواهد گرفت و همچنین کاربران نیز ارتباط موثرتری با آن برقرار خواهند کرد. از راهکارهایی که می‌توانید برای بهبود سرعت سایت استفاده کنید می‌توان به استفاده از قالب مناسب برای سایت، تصاویر با حجم کم، هاست باکیفیت و محتوای بهینه شده اشاره کرد.

بهبود سرعت سایت
 

ج) موبایل فرندلی و رسپانسیو بودن سایت

از آنجا که موبایل‌ها یکه‌تاز میدان‌های دیجیتال و دنیای هوشمند امروز هستند و گستردگی باورنکردنی در سراسر جهان دارند، پس باید این احتمال را در نظر بگیرید که کاربر شما تنها یک موبایل در اختیار داشته باشد. به همین سبب باید محیط سایت خود را به گونه‌ای طراحی کنید که به اصطلاح موبایل فرندلی باشند و در دسته سایت‌های واکنش‌گرا قرار بگیرید. در الگوریتم‌های موتورهای جستجو آمده است که چنین سایتی قطعا به‌روزتر و کاربردی‌تر از سایرین است و رتبه بالاتری برای آن در نظر گرفته شده است.

 

د) بهبود امنیت سایت و حفظ اطلاعات کاربر

امنیت سایت هم برای موتورهای جستجو و هم برای کاربران بسیار مهم است. به خصوص سایت‌های فروشگاهی که اطلاعات امنیتی بیشتری را از کاربر درخواست می‌کنند. یکی از فاکتورهای موثر بر امنیت سایت استفاده از پروتکل‌ ssl است. در صورتی که سایت شما با پسوند HTTPS در دسترس نباشد باید از شرکت میزبانی سایت خود بخواهید تا در فعال‌سازی آن به شما کمک کند.

 

هـ) ساخت فایل robots.txt

فایل‌های robots.txt از جمله راه‌های ارتباطی با ربات‌های موتور جستجو است. این ارتباط به شما کمک می‌کند تا به خزنده‌های گوگل بگویید که کدام صفحه سایت شما را در نتایج جستجو نشان دهد و کدام را نشان ندهد.

و) ایجاد نقشه‌ی سایت

Sitemap یا نقشه سایت مانند فایل robots.txt یک فایل xml است که مخصوص برقراری ارتباط با ربات‌های موتور جستجو است. تمامی لینک‌های موجود در سایت شما از جمله لینک‌های مربوط به مطالب، تصاویر و همچنین محصولات و خدمات شما در این نقشه قرار می‌گیرد و اینگونه است که خزنده‌ها بسیار راحت‌تر می‌توانند لینک‌های سایت شما را بشناسند و با سرعت بیشتری به مطالب شما دسترسی داشته باشند.

 

۲- سئو داخلی (Seo On Page)

دومین نوع سئویی که باید از آن در مسیر بهینه‌سازی کامل سایت خود کمک بگیرید، سئو داخلی، درون صفحه یا on page است. این نوع از سئو موجب بالاتر رفتن سرعت ایندکس شما می‌شود و در نتیجه عملکرد سایت شما را بهبود می‌بخشد. در ادامه به مهم‌ترین اقدامات لازم برای انجام این نوع سئو اشاره می‌کنیم.

الف) بهینه سازی تصاویر سایت

همانطور که قبلا گفته شد، فایل‌های تصاویر سایت باید کم حجم باشند و نام مناسبی داشته باشند. استفاده از قابلیت‌هایی مانند متن جایگزین تصاویر (alt) تفاوت جدی در بهینه‌سازی سایت ایجاد می‌کند.

بهینه سازی تصاویر سایت
 

ب) لینک سازی داخلی

یکی دیگر از فاکتورهای مهم در مبحث سئو داخلی، لینک سازی داخلی و ارتباط بین صفحات داخلی سایت است.
لینک سازی داخلی علاوه بر اینکه کمک می‌کند تا کاربران به صفحات دیگر سایت شما پیمایش کنند؛ به موتورهای جستجو هم کمک می کند تا از این طریق به صفحات مختلف سایت شما سر بزنند.
یادتان باشد، هر صفحه از سایت شما که لینک داخلی ندارد، صفحه ای مرده به شمار آمده و ممکن است بعد از چند وقت از نتایج گوگل خارج گردد. پس در هر صفحه از وب‌سایت خود، به صفحات مرتبط دیگر، لینک بزنید.
سئو داخلی سایت شامل این ۳،۴ مورد نمی‌شود و بسیار وسیع است. اما ما سعی کردیم موارد مهم که پیاده سازی آن برای شما، قابل انجام باشد را بررسی کنیم.

 
تولید محتوای باکیفیت

ج) تولید محتوای باکیفیت

این بخش از اقدامات به حدی مهم است که در صورت درست به انجام رساندن آن، به تنهایی یک سوم مسیر بهینه‌سازی سایت شما را می‌پیماید. از آنجایی که این اقدامات از سایر اقدامات آسان‌تر هستند و در عین حال سهم عظیمی در بهینه‌سازی دارند، پس به راحتی می‌توانید با تکنیک‌های ساده‌ای که در ادامه معرفی می‌کنیم به نتایج درخشانی برسید. یک سری تحقیقات آنالیز درباره برخی از موارد مانند کلمات کلیدی و در پی آن تولید محتوایی هدفمند، می‌تواند رتبه بالایی در موتور جستجو را به شما اختصاص دهد. 

مقاله پیشنهادی:  سئو موبایل چیست؟
 

برخی فاکتورهای مهمی که باید در تولید محتوا و در واقع سئوی محتوا در نظر داشته باشد عبارتند از:
• کلمات کلیدی را آنالیز کنید و از آن‌ها در متون خود بهره بگیرید.
• موتورهای جستجو عاشق نظم هستند! پس برنامه محتوایی منظم داشته باشید.
• تکراری و کلیشه نباشید!
• تگ‌های عنوان (H) را فراموش نکنید.
• Urlهای صحیح و بهینه معجزه می‌کنند.
• حتی متن را هم سئو کنید.

 

انتخاب درست و اصولی کلمات و عبارات کلیدی، یکی از مهم‌ترین فاکتورهای تولید محتوای هدفمند است. کاربران با استفاده از این کلمات کلیدی است که می‌توانند با سایت شما آشنا شوند. این کلمات کاملا با حوزه کاری شما مرتبط هستند اما اگر در ابتدای راه هستید باید بدانید که تمرکز بر روی کلمات کلیدی دنباله‌دار با نرخ رقابت کمتر موثرتر است. برای مثال، اگر سایتی فروشگاهی برای فروش لباس دارید بهتر است به جای استفاده از «خرید لباس مجلسی» بر «خرید لباس مجلسی شیک زنانه» تمرکز کنید.
از راه‌های مختلفی می‌توانید این کلمات را پیدا کنید و برای متون خود از آن بهره ببرید. یکی از ساده‌ترین مسیرها، پیشنهادات گوگل است. شما با تایپ کلمه کلیدی مدنظر خود و فشردن کلید space می‌توانید لیستی از کلمات مرتبط را داشته باشید. علاوه بر آن می‌توانید از ابزارهایی مانند MOZ، Kwfinder، Keywordtool و … استفاده کنید.
از آنجایی که موتورهای جستجو علاقه زیادی به نظم دارند، شما می‌توانید با تنظیم برنامه ساده‌ای برای تولید و بارگذاری محتوای خود رضایت آن‌ها را جلب کنید و به رتبه خوبی دست پیدا کنید. این نکته برای سایت‌های تازه تأسیس غوغا خواهد کرد. گوگل تازه تاسیس‌ها را در محیطی به نام سندباکس گوگل نگه می‌دارد تا مطمئن شود که رفتاری مطابق با قوانین داشته باشند و همچنین به سئو پایبند هستند یا خیر. شما باید بتوانید با اشتراک‌گذاری منظم مطالب خود در گوگل خود را به او اثبات کنید و از سند باکس خارج شوید.

 

یکی از امتیازات منفی سئو از نظر موتورهای جستجو، داشتن مطالب تکراری و یا به اصطلاح duplicate content است. پس از تکرار پرهیز کنید.تگ‌های عنوان H نشانگر ارزش کلمات هستند و دارای ارزشی از ۱ تا ۶ هستند (H1, H2, …, H6). ارزش تگ H1 از همه بالاتر بوده و تنها یک بار باید در سایت استفاده شود. از تگ H2 برای عناوین داخلی صفحه سایت با ارزش بالا استفاده کنید. برای زیرعناوین نیز می‌توانید از تگ H3 استفاده کنید و به ترتیب تا تگ ششم پیش بروید.
استفاده از urlهای صحیح یا همان آدرس صفحات می‌تواند در بحث سئو ارزش بالایی داشته باشد. باید سعید کنید کلمات بی‌ربط در URLها استفاده نکنید و بیشتر به ارزش توصیفی آن توجه کنید. Urlهای شما نباید خیلی طولانی باشند و حتما باید به زبان انگلیسی نشوته شوند.
در سئو کردن محتوا، افزونه‌های متعددی کاربرد دارند. برای مثال می‌توان از امکانات افزونه یواست سئو در پایین ویرایشگر سایت‌های وردپرسی استفاده کرد و سئوی محتوا را بهبود بخشید. در این افزونه می‌توان بر کلمات کلیدی اصلی متن، عناوین و توضیحات متا (توضیحاتی که در نتایج موتور جستجو پس از تگ عنوان می‌آیند) را برای صفحه مورد نظر و .. کنترل داشت.

 

۳- سئو خارجی (Seo Off Page)

برخلاف سئو داخلی که انرژی خود را بر روی خود سایت و قابلیت‌های آن و محتوا و در کل موارد مربوط به سایت خود می‌گذاریم، در سئو خارجی بر اقداماتی تمرکز داریم که در خارج از سایت اتفاق می‌افتند. در سئو خارجی سعی داریم با کمک لینک‌‌سازی و لینک گرفتن از دیگر سایت‌ها، خود و برند خود را معرفی کنیم و مراجعه‌کنندگانی را به سوی سایت خود روانه کنیم. در ادامه به برخی اقدامات لازم در این زمینه اشاره خواهیم کرد.
• ایجاد شبکه بک‌لینک قوی
• خرید بک‌لینک و رپورتاژ آگهی
• فعالیت در سوشیال مدیاهای مختلف به صورت هدفمند
• تعامل و ارتباط از طریق کامنت در وبلاگ‌های مرتبط
• فعالیت در انجمن‌ها و سایت‌های پرسش و پاسخ

خدمات اصلی آژانس دیجیتال مارکتینگ:
طراحی سایت

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *