مدیریت کمپینهای تبلیغاتی
برای بسیاری از شرکتهای کوچک و بزرگ، کمپینهای بازاریابی راه اصلی تعامل با مشتریان فعلی و به دست آوردن مشتریان جدید است. کمپینهای تبلیغاتی عموماً به دنبال انتقال پیامی مشخص در یک بازه زمانی خاص هستند. اگر شاهد افزایش فروش و سودآوری یک کسبوکار هستید. و یا اینکه از محصولات یا خدمات یک شرکت آگاهی زیادی دارید. همچنین اگر یک کسبوکار، تصویر مشخصی از برند خود دارد و مشتریان جدیدی ایجاد کرده است. همه و همه از اثرات بهرهمندی آن تجارت از یک کمپین تبلیغاتی مناسب و با مدیریت صحیح است.
ما به شما کمک میکنیم تا برای کمپین تبلیغاتی خود اهداف مناسب تعیین کنید و با شناسایی مخاطبان خود آنها را در راستای محصولات و خدمات خود هدایت کنید. همچنین تیم ما به شما کمک میکند تا ابزار قابلاستفاده در کمپین بازاریابی را شناسایی کنید و با شناسایی منابع لازم به عکسالعمل مخاطبان نسبت به کمپین تبلیغاتی خود پاسخ دهید. به کمک متخصصین ما میتوانید در تعیین بودجه متناسب با نیازها و استراتژیهای کمپین به نتایج بسیار مناسب دست پیدا کنید. همکاران ما با تنظیم جریان کاری و تهیه یک جدول زمانی بر تمامی مراحل موردنیاز نظارت میکند و تا مرحله امتحان، ارزیابی کمپین بازاریابی و ترسیم نقشه سفر مشتری شمارا تنها نخواهیم گذاشت.
اگر هدف کلی و اصلی شما جلبتوجه و نظر مشتری است به مدیریت کمپینهای تبلیغاتی در این زمینه توجه ویژه داشته باشید. با استفاده کردن از دستورالعملهای اشارهشده، شما عزیزان میتوانید از مزایای این فضا بهرهبرداری بسیار زیادی کنید و همزمان کمپینهای تبلیغاتی خود را بهصورت مؤثر و کارآمد مدیریت نمایید.
مدیریت کمپینهای تبلیغاتی: حل ۱۰ چالش طاقت فرسا!
کمپینهای تبلیغاتی ما را محاصره کردهاند! هر روز که از خانه بیرون میآییم با تبلیغات زیادی روی بنرها و حتی اتوبوسها روبهرو میشویم. آیا از قدرت تبلیغات در رشد یک کسبوکار مطلع هستید؟ بگذارید با یک مثال مسئله را شفافتر کنیم:
کمپانی معروف اتومبیلسازی Volvo در آخرین کمپین تبلیغاتی خود از این جمله ساده استفاده کرد: «اجازه دهید شما را با Volvo، ناجی من آشنا کنم.» هدف اصلی این کمپین تبلیغاتی، هدایت مخاطبان به سمت وبسایت و در نهایت افزایش فروش است. در این کمپین، ولوو از بازماندگان تصادفات رانندگی دعوت کرد تا برای دیگران توضیح دهند چگونه بهدلیل وجود تکنولوژی ایمنی خودروهای Volvo زنده ماندند. در نتیجه این کمپین، بازدید از نمایشگاههای خودرو این کمپانی ۶۰ درصد افزایش یافت و ۳۰ درصد از آنان این خودروها را خریدند.
حالا که با این مثال متوجه قدرت کمپینهای تبلیغاتی شدید، برویم تا شما را با معنی مدیریت کمپینهای تبلیغاتی و اهداف آن بیشتر آشنا کنم.
کمپین تبلیغاتی چیست
این روزها واژه کمپین تبلیغاتی را زیاد میشنویم. تصور کنید چند نفر در یک شب سرد زمستانی در جنگلی، دور یک آتش بزرگ نشستهاند. آنها در حال صحبت درباره موضوع مهمی هستند و هر بار یک نفر برای بقیه صحبت میکند. کمپین یعنی جمع، پس آنها دور آتش، یک کمپین تشکیل دادهاند! تصور کنید اعضایی که دور این آتش نشستهاند، روشهای مختلف تبلیغاتی هستند، بنابراین به آن، کمپین تبلیغاتی میگویند! در کمپینهای تبلیغاتی، اعضایی که دور آتشاند، ایمیل مارکتینگ، بازاریابی تلفنی، تبلیغات محیطی (چاپ بنر)، سئو و تبلیغات در گوگل، تبلیغات ویدیویی و … هستند.
همه اعضای دور آتش به این موضوع فکر میکنند که چطور مشتریان را قانع به استفاده از خدماتمان کنیم؟! پس کمپین های تبلیغاتی مجموعهای از فعالیتهای تبلیغاتی با هدف رساندن پیامی مشخص به مخاطبان هستند. در این کمپینها زمان اجرا، مخاطبان، پیامهای تبلیغاتی و بودجه مناسب از قبل مشخص شده است.
در اکثر مواقع معیارهایی دقیق برای سنجش اثربخشی کمپین های تبلیغاتی وجود ندارد. شرکتها و سازمانهایی که بهطور دائمی کمپین های تبلیغاتی گسترده اجرا میکنند، معمولاً به مقدار زیاد اثربخشی تکنیکها و ابزارهای مختلف پی میبرند. اما آنهایی که تجربه قبلی ندارند و فقط به سازمانهای برگزارکننده کمپین های تبلیغاتی اعتماد میکنند، در معرض خطر شکست هستند.
آیا میدانید چرا از کلمه «کمپین» در کمپین های تبلیغاتی استفاده میشود و این کلمه به چه معناست؟
کمپین به چه معناست؟
کلمه کمپین به معنای عملیاتی نظامی یا سیاسی با هدفی خاص است که در ناحیهای مشخص روی گروهی انجام میشود. وقتی که از کمپین تبلیغاتی نام میبریم نیز معنای مشابهی مد نظرمان است.
اگر آگاهی لازم را از بازار داشته باشید، کمپین های تبلیغاتی هزینه کمی برایتان خواهند داشت. اما هرچه شناخت شما از خود و شرایط محیطیتان کمتر باشد، هزینههای کمپین بالاتر میرود. مانند یک عملیات نظامی که اگر با شناخت کم نسبت به دشمن و منطقه عملیاتی، انجام شود بیشترین کشته و کمترین نتیجه را دارد!
آیا میدانید کمپینهای تبلیغاتی به چند دسته تقسیم میشوند؟
انواع کمپینهای تبلیغاتی
کمپینهای تبلیغاتی شامل دو دسته میشوند:
۱. کمپینهای تبلیغاتی انفجاری:
در این گونه کمپینها، تبلیغاتی گسترده و انفجاری در مدت زمانی کوتاه، مثلا ۳ تا ۴ هفته انجام میشود.
۲. کمپینهای تبلیغاتی قطرهچکانی:
این کمپین، زمان بیشتری نیاز دارند. حجم تبلیغاتشان در ابتدا کم و به آهستگی در طول زمان افزایش مییابد. این کمپینها تاثیر بلندمدتتری برای سازمان دارند.
اهداف کمپین های تبلیغاتی چیست؟
کمپین های تبلیغاتی مختلف، هدفهای متفاوتی دارند. شاید هدف کمپین، افزایش فروش، برندسازی، درخواست حمایت و … باشد. مثلا زمانی که مدام با تبلیغات شرکت پپسی درحال شنیدن رادیو، مشاهده تلویزیون، وبگردی و اسکرول اینستاگرام روبرو میشوید، این موضوع ربطی به قانون جذب ندارد! این یعنی شما دربرابر یک کمپین تبلیغاتی بزرگ هستید. اهداف کمپینها شامل موارد زیر است:
۱. تعامل با مخاطبان:
تحقیقات میگویند که تعامل با مخاطبان در رسانههای اجتماعی، توصیههای تجاری را بهبود میبخشد. شما باید بین تعامل با مخاطبان فعال و غیرفعالتان، تفاوت ایجاد کنید.برای مثال، بعضی از مخاطبین شما در شبکههای اجتماعی و وبسایتتان از مطالب استفاده کرده ولی با شما تعاملی ندارند. در اینجا باید از روشهای اثرگذار تبلیغاتی برای ترغیب آنها به تعامل بیشتر استفاده کنید. بگذارید با مثالی منظورم را کاملتر بگویم:
برخی شرکتها به مخاطبان میگویند با پسندیدن (لایک) و گذاشتن نظر روی یک پست مشخص، میتوانند در مسابقهای هیجانانگیز با جایزههای بزرگ شرکت کنند! اینگونه تعامل کاربران غیر فعال را بهدست میآورند و به اهداف کمپینشان نزدیکتر میشوند.
۲. شناخت کاربران
شناخت مخاطبان به توسعه کسبوکارتان کمک میکند. شما با شناخت کاربران میتوانید در راه توسعه استراتژی بازاریابی و بهبود محصولتان قدم بردارید. بنابراین هیچ فرصتی برای ابتکار و نوآوری را در تبلیغات از دست نمیدهید.
۳. درخواست حمایت از مشتری
۴.افزایش سرعت رشد کسبوکار
همانطور که گفتیم یکی از اهداف اصلی در کمپین های تبلیغاتی افزایش فروش است. باید از تبلیغات بهعنوان وسیلهای برای پیشبرد سازمانتان استفاده کنید.
برای مثال، خوانندهای معروف از تبلیغات برای افزایش تعداد شرکتکنندگان تور موسیقی آیندهاش استفاده میکند. استراتژیهایی وجود دارند که مصرفکنندگان را ترغیب به خرید فوری و علاقهشان را نیز به شما بیشتر میکنند.
۵.نشان دادن قدرت پشتیبانی
مردم امروزه با تبلیغاتی مختلف بمباران میشوند اما آنها صرفنظر از بزرگنماییهای تبلیغاتی، بهدنبال شرکتی که به خواستههایشان اهمیت بدهد، میگردند. پس این روزها نوع خدمات پس از فروش و واکنش به بازخوردهای مشتریان مهمترین بخش بازاریابی است.
باید در تبلیغاتتان پشتیبانی از مشتریان را نشان دهید. فراموش نکنید مشتریان راضی برایتان بهطور غیرمستقیم پیش دوستان و آشنایانشان تبلیغ کرده و افراد زیادی را به سمت شما سوق میدهند.
۶.افزایش بازدید وبسایت
از دیگر اهداف کمپین های تبلیغاتی جذب بازدیدکننده برای وبسایت است. دیدن یک تبلیغ هیجانانگیز، مشتریان را ترغیب به کلیک روی آن و بازدید وبسایتتان میکند.
کمپین های تبلیغاتی راهی عالی برای افزایش بازدید وبسایتتان هستند. بنابراین هنگام برنامهریزی کمپین های تبلیغاتیتان به این هدف توجه کنید.
۷.آگاه کردن مخاطبان
کمپین های تبلیغاتی که با هدف افزایش آگاهی افراد راجعبه موضوعی خاص طراحی شدهاند، تلاش نمیکنند به مصرفکننده چیزی بفروشند، فقط میکوشند تا آنها را از مسالهای آگاه کنند. بهطور مثال میتوان از تبلیغات سازمانهای غیرانتفاعی برای آگاه کردن مردم درباره مسائلی مانند اهمیت معاینات پزشکی، کمبود بانکهای خون، آلودگی در شهرها یا … نام برد.
۸.ماندن در ذهن مشتری
مک دونالد همیشه بهدنبال این است که هروقت از مردم میپرسند ۱۰ فست فود خوب را نام ببرید، نام مک دونالد جزء این لیست دهتایی باشد! او میخواهد اسمش همیشه در ذهن مردم بماند.
معمولا استراتژی این کمپین های تبلیغاتی یافتن شعار یا نشانهای مناسب و مرتبط به تجارتشان است که به راحتی در ذهن ماندگار شود. مگر میشود عکس همبرگر و میلک شیک را با هم ببینیم و نام مک دونالد به ذهنمان نیاید؟؟؟
۹.تبلیغات منفی
تبلیغات همیشه برای رشد نیست! گاهی برای خراب کردن رقیبان است! کاری نداریم این هدف، هدفی مناسب برای تبلیغات است یا نه، متاسفانه این کمپینها هنوز وجود دارند.
حتما تبلیغات محیطی را دیدید که اقدامات فردی که برای انتخاب مجدد شورا کاندید شده را زیر سوال میبرد .در این کمپین های تبلیغاتی، هدف افزایش فروش محصول یا آگاهی از یک مساله نیست، بلکه یافتن راهی برای ایجاد تبلیغات منفی بر ضد گروهی دیگر است.
تا اینجا با معنی کلی کمپین های تبلیغاتی و اهداف و انواع آنها آشنا شدید، در ادامه بهسراغ برنامهریزی و مدیریت کمپین های تبلیغاتی میرویم:
برنامهریزی و مدیریت کمپین های تبلیغاتی:
طراحی و برنامهریزی کمپین های تبلیغاتی روند بسیار مهمی است. شما باید برای خود، انتظاراتتان از مشتری را شفافسازی کنید و کمپینتان را جوری طراحی کنید که افراد بتوانند عملکرد بهتری از خودشان بروز دهند و شما را به اهداف و انتظاراتتان برسانند. مدیریت کمپین های تبلیغاتی به ترتیب زیر است:
۱.موارد اجرایی را مشخص کنید
در ابتدا باید برای مدیریت کمپین های تبلیغاتی، خلاصهای از موارد اجرایی را بنویسید. مشخص کردن استراتژی تبلیغات در این مرحله بسیار مهم است. همچنین باید دستاوردهای کمپین تبلیغاتی طراحی شده را برای خود و تیمتان روشن کنید.
۲.تحلیل وضعیت بازار
کلید موفقیت شما در مدیریت کمپین های تبلیغاتی بررسی وضعیت فعلی بازار است. برای اینکار باید موارد زیر را درنظر بگیرید:
• ارزیابی رقبای اصلی
• بررسی جایگاه کسبوکارتان نسبت به سایر رقبای موثر
• تحلیل SWOT
• بررسی وضعیت عوامل داخلی (کسبوکارها) و خارجی (صنعت)
• آمار فروش محصولاتتان در گذشته
• میزان سهم فروشتان از بازار
• تحلیل استراتژیهای قبلی بهکار رفته در مدیریت کمپین های تبلیغاتی
• توصیف بازار هدف: بازار اصلی و ثانویه
• تصمیمگیری نهایی با درنظر گرفتن روشهای بازاریابی
۳. مشخص کردن اهداف تبلیغات
باید در این مرحله هدفتان از تبلیغات را مشخص کنید. باید تصمیم بگیرید که بین بازاریابی مستقیم یا غیر مستقیم کدام یک برایتان موثرترند. پاسخ به این سوال «انتظارات شما برای کمپین های تبلیغاتی چیست؟» خیلی مهم است؛ شما باید اهدافتان را باتوجه به موارد زیر مشخص کنید:
• باتوجه به رفتار خرید مخاطبین و مشتریان
• مقادیر قابل استخراج از گزارشهای قبلی
• مدت زمانی که برای رسیدن به آنها لازم دارید
۴.مشخص کردن استراتژی تبلیغات
باید استراتژی کمپین تبلیغاتی خود را باتوجه به محصول و جایگاهش در بازار، وجه تمایز و دوره عمرش مشخص کنید.
۵.افزودن چاشنی خلاقیت
حالا که استراتژی تبلیغات خود را مشخص کردید نوبت افزودن خلاقیت و تعیین موارد زیر است:
• تصمیمگیری راجعبه رسانههای ارتباطی که باید در کمپین تبلیغاتی استفاده کنید
• تعیین افراد هدف اصلی کمپین های تبلیغاتی
• جمعآوری اطلاعات راجعبه مشتریهای احتمالی: نوع رفتار، موقعیت جغرافیایی و اجتماعی و طرز تفکرشان
• باید چه کنیم تا مشتری کالا یا خدماتمان را بخرد؟
• محصولات ما چگونه نیاز مشتری را برآورده میکند؟
• پیامهای تبلیغاتی کجا و کی منتقل شود؟
۶.بررسی میزان اثربخش بودن کمپین های تبلیغاتی
برای ارزیابی میزان اثربخشی باید موارد زیر را درنظر داشتهباشید:
• نمونههایی آزمایشی برای سنجش میزان موفقیت کمپین های تبلیغاتیتان آماده کنید.
• اشراف کاملی به مدیریت کمپین های تبلیغاتی داشته باشید تا بتوانید در هر مرحله تصمیماتی درست بگیرید.
اگر بخواهید «کمپینی تبلیغاتی» واقعاً «کمپین» باشد و به عملیاتی چریکی با تعدادی تکتیرانداز ناهماهنگ، تبدیل نشود، باید به فاکتورهای مختلفی توجه کنید.
دیوید اُگیلوی، (David Ogilvy)، پدر علم بازاریابی در کتاب اعترافات یک تبلیغاتچی، ۱۴ قانون طلایی را برای ایجاد یک کمپین تبلیغاتی موفق بیان کرده است:
۱۴ قانون طلایی برای مدیریت کمپین های تبلیغاتی از زبان دیوید اُگیلوی
دانستن این یازده قانون حیاتی برای مدیریت کمپین های تبلیغاتی موفق ضروری است:
۱. چیزی که میگویید نسبت به نحوه بیان آن، اهمیت بیشتری دارد.
۲. اگر کمپین تبلیغاتیتان بر اساس ایدهای خوب ایجاد نشده باشد، شکست خواهد خورد.
۳. واقعیتها را به مخاطبانتان بگویید. هوش بالای آنها را دست کم نگیرید! اگر با یک شعار تبلیغاتی خستهکننده و استفاده از چند صفت ساده تبلیغ کنید، بیشک مخاطبانتان برای خرید محصولتان متقاعد نخواهند شد.
۴. مشتری برای خرید نیاز به اطلاعات زیادی راجعبه آن محصول دارد.
۵. نمیتوانید مشتری را به خرید وادار کنید. باید آگهی تبلیغاتی را بهنحوی طراحی کنید که مردم به خواندن آن تمایل داشته باشند.
۶. نمیتوان مشتری را بدون پیام خلاقانه و جذاب جذب نمود.
۷. زیاد رسمی نباشید اما به عرف جامعه پایبند باشید.
۸. تبلیغاتتان باید بهروز و مدرن باشد.
۹. به نظرهای منفی توجه نکنید.
۱۰. از آگهیهای تبلیغاتی فقط تا زمانی که بازخورد خوبی دارد، استفاده کنید.
۱۱. پیامهای تبلیغاتی را به آشنایانتان نشان داده و نظر آنها را بپرسید.
۱۲. محصولات شما فقط با تبلیغات صادقانه به فروش میرسند. اگر تصور میکنید محصولی به اندازه کافی خوب نیست، نباید برای آن تبلیغ کنید. با استفاده از دروغ در تبلیغات، مشتری را از خودتان دور میکنید. این کار باعث دید منفی مشتریها نسبت به کل سازمانتان میشود.
۱۳. تفاوتهای کم میان محصولات اهمیت زیادی ندارند. چرا که این هویت اصلی یک برند است که جایگاه آن را در بازار مشخص میکند.
۱۴. خواهش میکنم تقلید نکنید! تاکنون کسی نتوانسته یک برند را با تقلید از شیوههای تبلیغ رقیبان در ذهن مخاطب ماندگار کند.
تمام مواردی که در بالا ذکر کردیم از وظایف یک مدیر کمپین تبلیغاتی است. آیا میدانید مدیریت کمپین های تبلیغاتی تاچه اندازه چالش برانگیز است؟
چالشهای مدیریت کمپین های تبلیغاتی
مهمترین وظیفه مدیر کمپین های تبلیغاتی، تضمین کمپینها برای رسیدن به اهدافشان است. در ادامه به چالشهای مدیریت کمپین های تبلیغاتی بهطور خلاصه میپردازیم:
۱. تعیین هدف
اولین چالش در مدیریت کمپین های تبلیغاتی تعیین هدف کمپین است. مشخص کردن هدف به کارایی کمپینتان کمک زیادی میکند.
۲.آزمایش روشهای تبلیغاتی
باتوجه به پرهزینه بودن تبلیغات، یکی از بهترین استراتژیهای مدیریت کمپین های تبلیغاتی، آزمایش روشهای انتخابی روی گروه کوچکی از افراد است. اینگونه از ضرر احتمالی، درنتیجهی ناکارآمد بودن روشها، جلوگیری میکنید.
۳.تعیین منابع لازم برای پاسخ به عکسالعمل مشتریان
یکی از مهمترین چالشهای مدیریت کمپین های تبلیغاتی، اتخاذ تصمیمات مناسب برای پاسخگویی به مشتریان بعد از کمپین است. آیا تیمتان برای آمادهسازی سفارشات و ارسال بهموقع آنها آمادگی دارد؟ آیا میتوانید ترافیک وبسایتتان را کنترل کند؟ آیا میتوانید به درخواستهای مشتریان بهموقع پاسخی مناسب بدهید؟
۴.تنظیم بودجه کمپین های تبلیغاتی
تعیین بودجه تبلیغات با توجه به درآمد سازمان، یکی از چالشهای سختی است که مدیریت کمپین های تبلیغاتی برایتان بهدنبال دارد.
۵.یافتن ابزارهای ارتباطی موثر
امروز ابزارهای زیادی برای تبلیغات در دسترس هستند. پنجمین چالش مدیریت کمپین های تبلیغاتی، یافتن روشهای ارتباطی، مناسب مشتریان هدف شماست. آیا ابزارهای تبلیغاتی را میشناسید؟
ابزارها و رسانههای تبلیغاتی
در ادامه میخواهیم کارآمدترین ابزارهای مورد استفاده در کمپین های تبلیغاتی را معرفی کنیم:
۱.شبکههای اجتماعی
۲.تبلیغات در گوگل
شما در ازای پرداخت هزینه به موتور جستجوگر گوگل میتوانید روی کلمات کلیدی مورد نظرتان به صدر نتایج صفحه جستجو برسید.
برای مثال وبسایتی که در زمینه خدمات «برندینگ» کار میکند، هنگام برگزاری کمپین های تبلیغاتی با پرداخت ۳۰۰ تومان به ازای هر کلیکِ مخاطبان؛ در گوگل بهصدر صفحه نتایج میرود. البته نرخ این تبلیغات نسبت به کلمات مختلف، متفاوت است.
تبلیغات از طریق ایمیل
برای راهاندازی کمپین های تبلیغاتی میتوانید ازطریق ایمیل، به کاربرانی که قبلا از خدماتتان استفاده کردهاند، متنی تبلیغاتی بفرستید.
۴.تبلیغات با بنر در سایت
در این کمپین های تبلیغاتی، بنر خودتان را در وبسایتهای پربازدید و البته مربوط به حیطه فعالیتتان قرار دهید و در ازای زمان، کلیک یا … هزینهاش را پرداخت کنید. در این کمپین های تبلیغاتی شما با یک تیر دو نشان میزنید، هم در سایتهای مختلف دیده میشوید و هم ترافیک ورودی سایتتان را افزایش میدهید.
۵.تبلیغات ویدیویی
در این کمپین های تبلیغاتی، شما با پرداخت هزینه به سایتهایی مثل یوتیوب و آپارات، ویدیو تبلیغاتیتان را در ابتدا، انتها یا اواسط ویدئو برای مخاطبان پخش میکنید.
۶.تبلیغات در اپلیکیشن موبایل
تبلیغات موبایلی همان متنهای تبلیغاتی هستند که در اپلیکیشنهای موبایل میبینیم. برای راهاندازی کمپین های تبلیغاتی از این روش میتوانید تبلیغاتتان را به اپلیکیشنهای زیر بدهید:
• اپلیکیشنهای سرگرمی (مثل آموزش آشپزی و …)
• اپلیکیشنهای بازی آفلاین و آنلاین
• برنامههای خدماتی ( vpn و حسابداریهای رایگان و …)
۷.تبلیغات پیامکی
پیامک ابزاری ارزان، پربازده و در دسترس برای استفاده در کمپین های تبلیغاتی است. استفاده نادرست از این روش میتواند تاثیری منفی در محبوبیت، اعتبار و اسم برندتان داشته باشد! بنابراین با احتیاط و حساب شده بهسمت آن بروید.
۸.تبلیغات در رسانههای کاغذی
تبلیغات در رسانههای کاغذی (روزنامهها، مجلات، نشریات) راهکاری است که تبلیغات شما را در مقابل دید مخاطبان قرار میدهد. با توجه به کاهش مخاطبان رسانههای کاغذی، باید هنگام برگزاری کمپین های تبلیغاتی، رسانه پربازدیدی را انتخاب کنید.
۹.تبلیغات محیطی
تبلیغات محیطی (چاپ بنر، تراکت و …) با چاشنی خلاقیت، بازخورد بسیار مناسبی برای کمپین های تبلیغاتی دارد. هر چقدر هم که قدرت تبلیغات مجازی بالا برود، ارزش بنری که سر یک چهارراه در شهر قرار گرفته و در روز بیش از ۱۰ هزار بار دیده میشود، کم نخواهد شد!
۱۰.تبلیغات رسانهای
تبلیغات در رسانههای جمعی (رادیو و تلویزیون) گزینه ثابت اکثر کمپین های تبلیغاتی است. یادتان نرود تبلیغات در این رسانهها، هزینه بالایی دارد، بنابراین قبل از اینکه به سراغ آنها بروید، باید هزینهها را حساب و زمانی مناسب برای این کار انتخاب کرده باشید.
سالیانه کمپین های تبلیغاتی زیادی برگزار میشوند، در ادامه به معرفی دو کمپین تبلیغاتی موفق میپردازیم:
بهترین کمپین های تبلیغاتی موفق
برای آشنایی بیشتر شما با قدرت کمپین های تبلیغاتی دو مثال خواندنی از برندهای نایک و کوکاکولا آوردیم:
۱.نایک: فقط انجامش بده! (just do it)
آیا میدانستید که زمانی محصولات نایک فقط انحصاری برای دوندگان ماراتن تولید میشد؟ اما وقتی که در جامعه موج تناسب اندام پدیدار شد، نایک هدفگذاری کرد تا رقیب اصلیاش یعنی Reebok را بر زمین بزند.
بنابراین، در اواخر دهه ۱۹۸۰، کمپین “Just Do It” را راهاندازی کرد و فروش ۸۰۰ میلیون دلاریاش را تا رقم ۹.۲ میلیارد دلار افزایش داد!
شعار نایک «فقط انجامش بده!» عبارتی کوتاه، شیرین و انگیزهدهنده بود که میگفت: نمیخواهید روزی ۳ کیلومتر بدوید؟ فقط انجامش بده! نمیخواهید از پلههای چهار طبقه بالا بروید؟ فقط انجامش بده!
۲.کوکاکولا: یک کوکاکولا به اشتراک بگذار (Share a Coke)
کمپین تبلیغاتی Share a Coke در سال ۲۰۱۱ در استرالیا آغاز شد. در این کمپین کوکاکولا با گذاشتن نامهای شخصی بر روی بطریهای مختلف، افراد را بهسمت آنها جذب میکرد. کوکاکولا هر بطری را با ۱۵۰ نام محبوب در کشورهای متفاوت تولید کرد. حتی اگر کولا به اسم شما نباشد، شما را به اشتراکگذاری آن کولا با هرکسی که نامش روی آن آمده، تشویق میکند!
آنچه تا اینجا درباره مدیریت کمپین های تبلیغاتی آموختید …
در این مقاله شما با معنای کلی کمپین های تبلیغاتی و اهداف برگزاری آنها آشنا شدید. دانستید مدیریت کمپین های تبلیغاتی کار آسانی نیست. چالشهای زیادی سر راه شماست!
باید بودجه را تعیین و ابزارهای مناسب تبلیغات را پیدا کنید. این ابزارها شامل تبلیغات محیطی، رسانههای کاغذی، شبکههای اجتماعی، گوگل و … هستند. سپس باتوجه به اهداف تعیین شده برای کمپین های تبلیغاتی تان موثرترین ابزار را انتخاب کنید.
پیروزی یا شکست شما در گرو مدیریت کمپین های تبلیغاتی تان است. برنامهریزی مناسب موفقیتتان را تضمین میکند!