بازاریابی شبکه‌های اجتماعی

Social media marketing

سوشال مدیا مارکتینگ (SMM) ، زیرشاخه‌ای از علم دیجیتال مارکتینگ است که به بازاریابی در شبکه‌های اجتماعی می‌پردازد. شبکه اجتماعی برای اولین بار در سال ۱۹۵۴ توسط جان بارنز متخصص حوزه انسان‌شناسی اجتماعی مطرح شد. او شبکه اجتماعی را شکل‌گیری ساختاری از گره‌های مرتبط به هم می‌دانست که با جریان یافتن دانش و اطلاعات در میان این گره‌ها، این شبکه اجتماعی ایجاد می‌شد؛ در این تعریف هر گره نشان‌دهنده یک فرد، گروه یا سازمان بود. و اما شبکه‌های اجتماعی مجازی، محلی بدون محدودیت‌های مرزی، زبانی، جنسی و فرهنگی برای ایجاد این تعامل و ارتباط میان صدها میلیون گره است. برخی از این شبکه‌های اجتماعی مجازی عبارت‌اند از: گوگل پلاس، فیس‌بوک، اینستاگرام، توییتر، لینکدین و یوتیوب. سوشال مدیا مارکتینگ، نوعی بازاریابی مبنی بر نیازهای جامعه است.

سوشال مدیا مارکتر بلافاصله پس از حضور شرکت یا برند شما در شبکه‌های اجتماعی با استراتژی‌هایی کاملاً مدون و تخصصی به نیازسنجی از مشتریان و بازار هدف شما می‌پردازد و در پی یافتن راه‌های خلاقانه و حرفه‌ای برای پاسخگویی به این نیازها است. در این میان برای شما برندسازی کرده و آن را به مشتری معرفی می‌کند و سبب ایجاد حس صمیمیت، تعلق و اعتماد میان مشتری و برند شما می‌شود. این روش بازاریابی نوعی ناجی برای کسب‌وکارهای ما در دنیای ۷ میلیاردی امروز ما و جمعیت بیش از ۳ میلیارد نفری شبکه‌های اجتماعی است.با توجه به مطالب بیان‌شده متوجه اهمیت و کارایی سوشال مدیا در بازاریابی برای کسب‌وکار خود شدیم. 

Social media marketer

تیم ما به شما کمک می‌کند تا به‌صورت کاملاً اصولی با انجام اموری از قبیل موارد زیر بپردازید و به‌صورت هدفمند و متناسب با کسب‌وکار خود به بازاریابی در شبکه‌های اجتماعی مشغول شوید. شناسایی هدف شما از بازاریابی رسانه‌های اجتماعی، شناسایی مشتریان ایده‌آل شما،تحقیق در مورد رقبا، تعیین تاکتیک و خط‌مشی در بازاریابی رسانه‌های اجتماعی، ایجاد استراتژی تولید محتوا، کمک به برنامه‌ریزی برای تأمین بودجه و منابع مالی و قانون‌گذاری نهایی.

۱- برندسازی: در کسب‌وکارها و بازاریابی سنتی، یک تشکل باید بیست سال از زمان خود را به کسب اعتبار و درواقع برندسازی اختصاص می‌داد تا در میان مردم ناحیه‌ای کوچک، برای مثال یک شهر، شناخته شود اما امروزه با توجه به حضور شبکه‌های اجتماعی بدون مرز می‌توان با تحلیل بازار و علاقه‌های بازار هدف به ساده‌ترین شکل، سازمان و تشکل خود را معرفی کنیم و نسبت به برند خود آگاهی‌بخشی کنیم. درواقع شما با استفاده از این مدیاها و چینش استراتژی حرفه‌ای برای فعالیت در آن‌ها می‌توانید از مرزهای جغرافیایی سبقت بگیرید و برند خود را نه‌تنها به شهر و کشور خود معرفی کنید بلکه به برندسازی در کل جهان بپردازید.
۲- دسترسی و تعامل با تعداد زیادی از مخاطبان: با توجه به آمارهای بیان‌شده در این مقاله می‌توان به این مسئله واقف شد که بخش عظیمی از بازار هدف ما در این رسانه‌ها فعالیت دارند و طریق بازاریابی در این حوزه می‌توان به آن‌ها ارتباط داشت و هر چه بیشتر تعامل خود را با آن‌ها به حداکثر برسانیم. طی این تعاملات و ارتباط با مخاطبان می‌توان با استراتژی‌های حرفه‌ای در این زمینه اعتمادسازی کرد و به اهداف اصلی کسب‌وکار رسید.
۳- اطلاع‌رسانی: شبکه‌های اجتماعی و قابلیت‌های آن این فرصت را در اختیار شما قرار می‌دهند که بهترین نحو طرح‌ها و محتواهای شخصی‌سازی شده خود را با مخاطبان خود به اشتراک بگذارید و به سبک و سیاق خود به آن‌ها اطلاع‌رسانی کنید.
۴- بررسی و تحلیل رفتار رقبا در بازار: در این فضا تجزیه‌وتحلیل رفتارهای رقبا در بازار بسیار راحت است. تنها کافی است به یک متخصص تحلیل بازار اعتماد کنید و به بهترین نتایج دست یابید. لیست کردن محصولات، طراحی و قرار دادن یک تصویر یا طرح اختصاصی برای هرکدام به همراه ذکر کامل مشخصات محصول در قسمت توضیحات، محصولات (کالاها و خدمات) را به‌خوبی معرفی می‌کند. البته باید به جذابیت تصاویر و ویدئوهای تولیدی نیز توجه داشت.
۵- تبلیغات خلاقانه از راه‌های متفاوت: اگر قابلیت‌های بالقوه‌ای که شبکه‌های اجتماعی مختلف در اختیار ما قرار می‌دهند باکمی خلاقیت و دانش مربوط به مارکتینگ تلفیق شود، می‌توان به راهکارهای هوشمندانه‌ای برای تبلیغات برسیم. شما با این راهکارها می‌توانید برای مدت طولانی جذابیت خود را برای مشتریان حفظ کنید و همچنین کنجکاوی آن‌ها را قلقلک دهید و آن‌ها را به دنبال کنندگان دائمی خود تبدیل کنید. این‌گونه است که می‌توانید در بازار رقابتی تبلیغات از رقبای خود پیشی بگیرید و بهترین نتایج را در ارتقا سود، فروش، تعامل با مشتریان و اهداف تعیین‌شده دیگر داشته باشید.

Creative advertising

تیم آی‌تی‌هما با استفاده از گروهی متخصص در امر بازاریابی به‌خصوص در بخش شبکه‌های اجتماعی می‌کوشد تا شما و مشتریان واقعی را باهم آشنا کند و این امر را با پیوستگی ادامه دهد. به کمک ما تأثیر مثبت بازاریابی در شبکه‌های اجتماعی را به‌وضوح در کسب‌وکار خود احساس خواهید کرد.

سوشال مدیا مارکتینگ (SMM)

سوشال مدیا مارکتینگ (SMM)، زیرشاخه‌ای از علم دیجیتال مارکتینگ است که به بازاریابی در شبکه‌های اجتماعی می‌پردازد. شبکه اجتماعی برای اولین بار در سال ۱۹۵۴ توسط جان بارنز متخصص حوزه انسان‌شناسی اجتماعی مطرح شد. او شبکه اجتماعی را شکل‌گیری ساختاری از گره‌های مرتبط به هم می‌دانست که با جریان یافتن دانش و اطلاعات در میان این گره‌ها، این شبکه اجتماعی ایجاد می‌شد؛ در این تعریف هر گره نشان‌دهنده یک فرد، گروه یا سازمان بود.

سوشال مدیا مارکتینگ، بازاریابی مبنی بر نیازهای جامعه است. سوشال مدیا مارکتر بلافاصله پس از حضور شرکت یا برند شما در شبکه‌های اجتماعی با استراتژی‌هایی کاملا مدون و تخصصی به نیازسنجی از مشتریان و بازار هدف شما می‌پردازد و در پی یافتن راه‌های خلاقانه و حرفه‌ای برای پاسخگویی به این نیازها است. در این میان برای شما برندسازی کرده و آن را به مشتری معرفی می‌کند و سبب ایجاد حس صمیمیت، تعلق و اعتماد میان مشتری و برند شما می‌شود. در دنیای ۷ میلیاردی امروز ما و جمعیت بیش از ۳ میلیارد نفری شبکه‌های اجتماعی، این روش بازاریابی نوعی ناجی برای کسب و کارهای ما است.

Who is a social media marketer?
Benefits of social media marketing

سوشال مدیا از ناکجا تا به اینجا

در ابتدای روی کار آمدن این شبکه‌های اجتماعی، بازاریابان و بازاریان تصور می‌کردند موج زودگذری است که به زودی از بین خواهد رفت. در سال‌های ۱۹۷۰ تا ۱۹۸۰، این شبکه‌ها در سایت‌های دوست‌یابی خلاصه می‌شدند و رونق آنچنانی در بازار کسب‌وکار نداشتند و تنها طیف خاصی از جوامع از آن‌ها استفاده می‌کردند. اما با تغییر رویه موتورهای جستجوی گوگل، یاهو و MSN در سال‌های ۱۹۹۵ تا ۲۰۰۲ و تبدیل شدن اینترنت به ابزاری برای بازاریابی، این ابزارها از انزوا در آمدند و طرفداران بیشتری در حوزه بازاریابی پیدا کردند.

 

پس از تغییر روندهای ذکر شده، بازاریابی محتوایی و اینباند مارکتینگ بیش از پیش در میان بازاریابان جا افتاد. با ظهور جرقه‌های بازاریابی مانند فیس‌بوک، لینکدین و My Space و انفجار کاربران اینترنتی در استقبال از آن‌ها ورق برگشت و مردم بیش از پیش با شبکه‌های اجتماعی ارتباط گرفتند. تا به اینجا که حدود ۹۰ درصد از مدیران بازاریابی، برای پیشبرد استراتژی‌های کاری و رسیدن به اهدافشان از آن‌ها استفاده می‌کنند.

 

پلتفرم‌های محبوب شبکه‌های اجتماعی
۱- فیسبوک:

بر اساس آمار ارائه شده در سال ۲۰۱۹، این شبکه اجتماعی با نرخ ۲,۴ کاربر فعال در ماه و ۱,۷۸ ملیاردی کاربر فعال در روز یکی از پرطرفدارترین‌ها است. رنج سنی کاربران فیسبوک بین ۱۸ تا بیش از ۴۵ سال است. طبق آمار مطرح شده، این پلتفرم بستر مناسبی برای بازاریابی B2C (Business to Consumer) است و بیشتر در زمینه آگاهی‌بخشی درباره برند مورد استفاده قرار می‌گیرد.

۲- اینستاگرام:

اینستاگرام به صورت ماهانه دارای بیش از یک میلیارد کاربر فعال است. با توجه به اینکه این پلتفرم علاوه بر محبوبیت جهانی، دارای محبوبیت بی‌مرزی در ایران است، برای داشتن یک بازاریابی پویا در ایران باید بر روی این پلتفرم سرمایه‌گذاری کنیم و اصول بازاریابی با آن را هر چه زودتر فرا بگیریم. با توجه به آمارهای ارائه شده، این پلتفرم، ابزاری کارا در بازاریابی B2C است. فعالان بازاریابی در این پلتفرم، برای بازاریابی محتوا نوشتاری و تصویری و همچنین تبلیغات از آن استفاده می‌کنند.

۳- توییتر:

این پلتفرم نیز با داشتن آمار بیش از ۱۸۶ میلیون کاربر فعال در روز و ۳۲۱ میلیون کاربر فعال در ماه، یکی از محبوب‌ترین‌هاست. رده سنی فعالان این پلتفرم بین ۱۸ تا بیش از ۴۵ سال است. یکی از امکاناتی که این پلتفرم در اختیار شما می‌گذارد، امکان به اشتراک گذاری نظرات خود پیرامون موضوعات مختلف در قالب ۲۸۰ کاراکتر و همچنین هشتگ‌گذاری قوی است. با توجه به امار ارائه شده می‌توان برای بازاریابی B2C و B2B (Business to business) از آن بهره برد. معمولا برای روابط عمومی و پشتیبانی کسب‌وکار و به اشتراک‌گذاری اندیشه‌های یک کسب‌وکار با مخاطبان مورد استفاده قرار می‌گیرد.

۴- لینکدین:

این پلتفرم با بیش از ۶۷۵ میلیون کاربر فعال در ماه در رده سنی ۲۵ تا ۴۵ سال، برای بازاریابی B2B و درواقع ایجاد ارتباطات سازمانی، بازاریابی شغلی و توسعه کسب‌وکار مناسب است. شما با ازستفاده از آن می‌توانید فعالان و متخصصان حوزه کاری خود را بشناسید و از دانش و خدمات آن‌ها استفاده ببرید. همچنین می‌توانید رد زمینه تبلیغات برند و خدمات خود نیز از آن بهره بگیرید. در واقع لینکدین، پلتفرم اشتراک تجربه‌ها و تخصص‌ها است.

۵- یوتیوب:

یوتیوب با بیش از ۲ میلیارد کاربری فعال در ماه، پلتفرمی برای به اشتراک‌گذاری محتواهای ویدیویی شماست و بیشتر در بازاریابی‌های B2C کاربرد دارد. شما با انتشار محتواهای ویدیویی مناسب به راحتی برند خود را معرفی کنید، دانش خود را در اختیار دیگران قرار دهید و حتی مخاطبان خود را سرگرم کنید و در نتیجه جمع مخاطبان خود روز به روز گسترده‌تر کنید.

۶- اسنپ‌چت:

این پلتفرم با بیش از ۲۴۹ میلیون کاربر فعال در روز در رده سنی نوجوان و جوان، ابزار خوبی برای تبلیغات و معرفی برند شما است.

۷- پینترست:

پلتفرمی با بیش از ۴۱۶ میلیون کاربر فعال ماهانه یکی از بهترین شبکه‌های اجتماعی برای به اشتراک‌گذاری محتواهای تصویری و الهام گرفتن از آن‌ها است. در پینترست می‌توان به راحتی تبلیغات کرد و نسبت به برند خود آگاهی‌سازی کرد. البته هنوز در میان کاربران ایرانی چندان محبوب نیست اما با پیشرفتی که دارد این پیش‌بینی که به زودی این محبوبیت را کسب خواهد کرد، چندان بعید نیست.

به نظر شما، سوشال مدیا مارکتینگ، چه مزایایی برای کسب‌وکار ما دارد؟

سوشال مدیا مارکتینگ یکی روش‌های پرطرفدار بازاریابی و درآمدزایی است اما باید توجه داشته باشیم که امروزه بازار رقابتی در این زمینه داغ است و هزینه تبلیغات در این پلتفرم‌ها نیز روز به روز در حال افزایش است. بنابراین پیش از شروع بازاریابی در شبکه‌های اجتماعی انتظارات خود از این بازاریابی را مشخص کنید و همچنین زیرساخت‌های اجرایی آن از جمله سایت، ابزارهای تجزیه و تحلیل و بودجه آن را فراهم کنید. برای مثال اگر هدف شما از بازاریابی در سوشال مدیا، جذب مخاطب و هدایت آن به سایت خود باشد، سایت شما باید توانایی پاسخگویی به مخاطبان شما را داشته باشد. 

Benefits of social media marketing

با توجه به مطالب بیان‌شده متوجه اهمیت و کارایی سوشال مدیا در بازاریابی برای کسب و کار خود شدیم و در ادامه به اختصار به بیان برخی مزایای این روش خواهیم پرداخت.

۱) برندسازی:

در کسب‌وکارها و بازاریابی سنتی، یک تشکل باید بیست سال از زمان خود را به کسب اعتبار و در واقع برندسازی اختصاص می‌داد تا در میان مردم ناحیه‌ای کوچک، برای مثال یک شهر، شناخته شود اما امروزه با توجه به حضور شبکه‌های اجتماعی بدون مرز می‌توان با تحلیل بازار و علاقه‌های بازار هدف به ساده‌ترین شکل، سازمان و تشکل خود را معرفی کنیم و نسبت به برند خود آگاهی‌بخشی کنیم. در واقع شما با استفاده از این مدیاها و چینش استراتژی حرفه‌ای برای فعالیت در آن‌ها می‌توانید از مرزهای جغرافیایی سبقت بگیرید و برند خود را نه تنها به شهر و کشور خود معرفی کنید بلکه به برندسازی در کل جهان بپردازید.

Reach and interact with a large number of audiences

۲) دسترسی و تعامل با تعداد زیادی از مخاطبان:

با توجه به آمارهای بیان شده در این مقاله می‌توان به این مسئله واقف شد که بخش عظیمی از بازار هدف ما در این رسانه‌ها فعالیت دارند و طریق بازاریابی در این حوزه می‌توان به آن‌ها ارتباط داشت وهر چه بیشتر تعامل خود را با ان‌ها به حداکثر برسانیم. طی این تعاملات و ارتباط با مخاطبان می‌توان با استراتژی‌های حرفه‌ای در این زمینه اعتماسازی کرد و به اهداف اصلی کسب‌وکار رسید. همچنین این تعاملات هدفمند می‌تواند منجر به وفاداری مشتریان شما گردد.

۳) اطلاع‌رسانی:

شبکه‌های اجتماعی و قابلیت‌های آن این فرصت را در اختیار شما قرار می‌دهند که بهترین نحو طرح‌ها و محتواهای شخصی‌سازی شده خود را با مخاطبان خود به اشتراک بگذارید و به سبک و سیاق خود به آن‌ها اطلاع‌رسانی کنید.

۴) فرصت تحلیل رقبا در بازار:

در این فضا تجزیه و تحلیل رفتارهای رقبا در بازار بسیار راحت است. تنها کافی است به یک متخصص تحلیل بازار اعتماد کنید و به بهترین نتایج دست یابید.لیست کردن محصولات، طراحی و قرار دادن یک تصویر یا طرح اختصاصی برای هر کدام به همراه ذکر کامل مشخصات محصول در قسمت توضیحات، محصولات (کالاها و خدمات) را به‌خوبی معرفی می‌کند. البته باید به جذابیت تصاویر و ویدئوهای تولیدی نیز توجه داشت

۵) تبلیغات خلاقانه از راه‌های متفاوت:

اگر قابلیت‌های بالقوه‌ای که شبکه‌های اجتماعی مختلف در اختیار ما قرار می‌دهند با کمی خلاقیت و دانش مربوط به مارکتینگ تلفیق شود، می‌توان به راهکارهای هوشمندانه‌ای برای تبلیغات برسیم. شما با این راهکارها می‌توانید برای مدت طولانی جذابیت خود را برای مشتریان حفظ کنید و همچنین کنجکاوی آن‌ها را قلقلک دهید و آن‌ها را به دنبال کنندگان دائمی خود تبدیل کنید. اینگونه است که می‌توانید در بازار رقابتی تبلیغات از رقبای خود پیشی بگیرید و بهترین نتایج را در ارتقا سود، فروش، تعامل با مشتریان و اهداف تعیین شده دیگر داشته باشید.

Creative advertising
Social media hot market

چطور در سوشال مدیا (شبکه‌های اجتماعی) حضور پیدا کنیم؟

برای حضور و بازاریابی در بازار داغ سوشال مدیا، تنها کافی است هفت مرحله را طی کنید تا به نتیجه برسید. مراحل اول حضور در سوشال مدیا مربوط به عضویت و تجزیه و تحلیل داده‌ها برای شروع بازاریابی است و دسته دوم مراحل برای اجرای استراتژی‌های بازاریابی است.
در مرحله اول باید بر اساس نیازسنجی و تعیین اهدافی که برای کسب‌وکار خود انجام داده‌اید، در یک یا چند پلتفرم عضو شوید. بازار هدف خود را مشخص کرده و بر اساس داده‌های موجود در پلتفرم، به تحلیل پرسونا و نیازهای آن‌ها بپردازید. 

در تعیین بازار هدف و پرسونای مشتریان دستیابی به اطلاعاتی همچون سن، شغل، محل سکونت، میزان درآمد حدودی و … ضروری است. در مرحله بعد باید موقعیت خود در آن شبکه اجتماعی را تثبیت کنید. 

این موقعیت باید نشانگر برند و اهداف برند شما باشد. این تثبیت موقعیت تنها با برنامه‌ریزی برای تبلیغات و ایجاد استراتژی‌ها و رویه‌های بازاریابی در این شبکه‌های اجتماعی محقق می‌شود. در مرحله بعد باید تمرکز خود را بر محتوا بگذارید. در صورتی که بتوانید محتواهایی جذاب و متناسب با نیازهای مخاطب خود تولید کنید، قطعا به جذب طیف عظیمی از بازار هدف خود خواهید رسید. یکی از مزایایی که سوشال مدیا برای ما به ارمغان می‌آورد، توانایی تجزیه و تحلیل داده‌ها است. باید بتوانیم شاخص‌هایی برای موفقیت خود از جمله هزینه، زمان، تعداد بازدید و بازخورد و … تعیین کنیم و در جهت موفقیت بیشتر بر اساس آن‌ها به تجزیه و تحلیل و نهایتا ایجاد تغییرات و بهینه‌سازی استراتژی‌های خود بپردازیم.

استراتژی‌های سوشال مدیا مارکتینگ

برای فعالیت هدفمند و بازاریابی بهتر در سوشال مدیا باید بتوانید استراتژی مناسب و متناسب با کسب‌وکار خود طراحی کنید. برای شروع باید به سه سوال پاسخ دهید:

• به چه دلیل در شبکه‌های اجتماعی حضور پیدا می‌کنیم؟

در واقع در پاسخ به این سوال باید اهداف خود از حضور در شبکه‌های مجازی را بیان کنید و بگویید که انتظار دارید این بازاریابی کدام اهداف را برای شما تیک بزند. ممکن است اهداف شما برندسازی، هدایت ترافیک به سایت، معرفی محصولات و افزایش فروش و درآمد، افزایش ثبت‌نام، افزایش تعامل با برند، افزایش حضور در مطبوعات و یا هر مورد دیگری باشد.

Social media marketing strategies

• مخاطبان ما چه کسانی هستند؟

شناخت مخاطب مثل تقلب گرفتن از بچه زرنگ کلاس است. اگر بتوانید به درستی مخاطبان خود را بشناسید، راحت‌تر می‌توانید بفهمید که او چه چیزی را دوست دارد و با چه چیزی ارتباط برقرار می‌کند. از طریق پرسیدن سوالات و تحلیل رفتار مشتری می‌توان به این شناخت رسید.

• قرار است چه چیزی را طبق چه برنامه‌ای به اشتراک بگذارم؟

لازم است برای تولید محتواهای خود برنامه‌ای داشته باشید و بر اساس آن به تولید و اشتراک‌گذاری محتوای خود بپردازید. شرط موفقیت در این زمینه شناخت نیازها و علایق مشتری و همچنین خلاقیت و کارایی و صحت محتوا است.
با پاسخگویی به این سوالات، می‌توانید راه را از چاه تشخیص بدهید و به راحتی استراتژی‌های خود را طرح کنید و به بهترین نتایج دست یابید.

Criteria for measuring efficiency and marketing results in social networks

معیارهای سنجش میزان بازدهی و نتایج بازاریابی در شبکه‌های اجتماعی

بعد از انجام تمامی اقدامات گفته شده، باید بتوانیم بر اساس معیارهایی، فعالیت‌های خود و نتایج آن‌ها را بسنجیم و بازدهی آن‌ها را تعیین کنیم. موفقیت در سوشال مدیا یک شبه محقق نمی‌گردد. پروسه موفقیت، از آغاز تا به پایان شامل چرخه‌ی هدفگذاری، تعیین استراتژی، انجام فعالیت‌هایی در جهت تحقق اهداف، بررسی نتایج، ادامه/تجدیدنظر در هدفگذاری و تعیین استراتژی است. شما باید بتوانید به صورت مداوم این چرخه را طی کنید تا همیشه در بالاترین رتبه خود قرار بگیرید.

در ادامه به معرفی برخی معیارهای سنجش موفقیت در بازاریابی سوشال مدیا خواهیم پرداخت اما نیازی نیست که شما تمامی معیارهای گفته شده را بررسی کنید. تنها کافی است بسته به کسب‌وکار خود و اهداف تعیین شده در آغاز این راه، برترین معیارهایی که به این اهداف کمک خواهد کرد را انتخاب کنید.

 

برخی از معیارهایی که شما باید بر اساس آن به بررسی نتایج خود بپردازید عبارتند از:

۱- تعداد دفعات نمایش پست (Impression)
۲- تعداد لایک‌ها و کامنت‌ها و به اشتراک‌گذاری پست
۳- تعداد افرادی که منحصرا پست شما را دیده‌اند (Reach)
۴- تعداد دفعات تگ یا منشن شدن در همان پلتفرم (Volume)
۵- تعداد نظرات و بیان احساسات افراد درباره برند شما (Sentiment)
۶- نرخ تعامل مخاطبین با برند شما (Engagement Rate)
۷- تعداد بازدید‌های سایت شما (Referrals)
۸- تعداد پاسخگویی افراد به اقدام مورد انتظار شما (Conversion)
۹- نسبت تعداد دفعات کلیک کردن مخاطب بر پست شما به تعداد دیده شدن پست شما (CRT)
۱۰- تعداد افرادی که برند شما را بازدید، تایید و رتبه‌بندی کرده‌اند (Testimonials)
۱۱- میزان رضایت مشتری از برند شما (Customer Satisfaction)
۱۲- میزان وفاداری مشتری به برند شما (Net Promoter Score) که معمولا با پرسش “آیا این محصول را به دوستان خود نیز توصیه می‌کنید” سنجیده می‌شود.