تولید و بازاریابی محتوا

زمان مطالعه: ۱۴ دقیقه

تولید و بازاریابی محتوا

 
استراتژی محتوا

یکی دیگر از خدماتی که هر آژانس دیجیتال مارکتینگ ارایه می کند، تولید محتوا و بازاریابی محتوا است.
می‌توان گفت که تمامی تخصص‌های مطرح‌شده در حوزه دیجیتال مارکتینگ، با محتواست که خود را به نمایش می‌گذارد و  بدون محتوا پکیج دیجیتال مارکتینگ به ثمر دلخواه نخواهد رسید. محتوا بخش اصلی و جدایی‌ناپذیر برای رسیدن به اهداف دیجیتال مارکتینگ است. نگذارید که عدم آگاهی از محتوا و تأثیرات آن، کسب‌وکار شما را تحت‌الشعاع قرار دهد. تولید محتوای بازاریابی، درواقع روشی برای ایجاد و توزیع محتوایی است که مخاطبان هدف شمارا به مشارکت در کار شما وادار می‌کند.

 

همان‌طور که می‌دانید محتوا به‌خودی‌خود انواع مختلفی دارد و شامل نوشته‌های وبلاگ، کتاب‌های الکترونیکی، گزارش‌های دقیق، وبینارها، ویدئوها، پادکست‌ها و صفحات فرود یا لندینگ‌پیج‌ها می‌شود، اما به این موارد محدود نیست. انواع مختلف محتواها به شما کمک می‌کنند تا کسب‌وکار و برند خود را درست و اصولی بسازید و ازاین‌رو حس خوشایندی بین مخاطبان خود، خلق نمایید و اعتماد شما به یکدیگر نیز، روزبه‌روز افزایش یابد. در بازاریابی دیجیتال، از محتوا به‌عنوان ابزاری قدرتمند در جهات مختلفی استفاده می‌شود. یک محتوای اصولی ارزش یک برند را از طریق مختلف در اختیار مخاطبان موردنظر قرار می‌دهد. محتوای باکیفیت و جذاب می‌تواند منجر به افزایش ظرفیت‌های موجود برای شما شود. به این شکل که در شبکه‌های اجتماعی و سایت‌ها ترافیک ایجاد کرده و عده بیشتری از علاقه‌مندان را به سمت‌وسوی شما سوق دهد. درواقع افراد ترجیح می‌دهند تا با برندهای باارزش بالا ارتباط برقرار کنند و حتی اگر فوراً خرید نکنند، دوست دارند ببینند که آن برند ویژه برای آینده چه برنامه‌هایی برای توسعه بیشتر دارد.

 
تیم آی تی هما

تیم آی‌تی‌هما با استفاده از گروهی متخصص در امر تولید محتوا می‌کوشد تا در وهله اول با یک استراتژی مناسب، ماهیت کسب‌وکار شمارا بررسی کرده و متناسب با نیازهای شما، خدمات تولید محتوای بازاریابی خود را ارئه دهد. در ابتدا یک تحقیق اصولی درمورد محتوای مورد نیاز شما انجام می‌شود. برای مثال تمامی کلمات کلیدی بازار هدف در کسب‌وکار شما بررسی می‌گردد. سپس با استراتژی بازاریابی محتوا، تقویم محتوا آماده می‌شود. متخصصان تیم مربوطه بر اساس استراتژی تدوین شده، فرآیند تولید محتوا را آغاز می‌کنند. درنهایت خواهید دید که مجموعه‌ای از محتواهای کاملا یونیک، خلاق و متناسب با نیاز شما تحویل خواهد ‌شد.

 
 

محتوا

محتوا پادشاه است. بیل گیتس در این عبارت، به طور خلاصه اهمیت محتوا و بازاریابی از طریق محتوا را توصیف کرده است. محتوا، گل دقیقه نودی است که متخصصان دیجیتال مارکتینگ، سوشیال مدیا مارکتینگ، سئو، طراح سایت به ثمر می‌رسانند تا به‌طور دقیق و کامل برند شما را معرفی کنند؛ سطح توانمندی و دانش شما را نشان دهند؛ ارزش‌های افزوده حاصل از خرید محصول یا استفاده از خدمات را نشان دهند؛ با مخاطبان ارتباط مؤثر بگیرند و آن‌ها را به انجام کاری مدنظر شما ترغیب کنند.

 
 
محتوا پادشاه است

در واقع، با کمک محتواست که نتیجه تمامی تخصص‌های مطرح شده به نمایش گذاشته می‌شود و می‌توان گفت بدون محتوا پکیج دیجیتال مارکتینگ تکمیل نخواهد شد. به عبارتی محتوا شریان حیاتی برای رسیدن به اهداف دیجیتال مارکتینگ است. هنوز می‌بینیم بعضی از کسب‌وکارها به دلیل عدم آگاهی از تاثیر و نفوذ بازاریابی محتوا بر بازاریابی از طریق محتوا نویسی سرمایه‌گذاری نکردند اما کسب و کارهای هوشیار به جنبه رقابتی بازار کار، با سرمایه‌گذاری بر گروه‌های تولید محتوای متخصص، سربلند و پیروز میدان رقابتی هستند. برای مثال باید قبول کنیم اگر امروزه دیجی کالا، دیجی کالاست به دلیل انتشار محتوای خوب و هوشمندانه درباره محصولاتش است.

 

در اشاره به بازاریابی سنتی می‌توان به رسانه‌هایی از جمله روزنامه‌ها، تلویزیون، رادیو، مجلات، فروش تلفنی، بیلبوردها و بنرها و … اشاره کرد. روش‌های بازاریابی سنتی کاملا تحقیق شده هستند، امتحان خود را پس داده‌اند، قابل دستیابی برای مخاطبان محلی هستند و … در نتیجه این نوع بازاریابی هنوز هم طرفدار دارد و مورد استفاده قرار می‌گیرد. اما در مقابل بازاریابی دیجیتال خلاء‌هایی که در بازاریابی سنتی وجود دارد را پر می‌کند. برای مثال بازاریابی دیجیتال امکان تعامل و ارتباط مستقیم با مخاطب را فراهم می‌کند، هزینه‌های آن پایین‌تر بوده و مخاطبان دسترسی بیشتری به فضای تبلیغاتی آن دارند؛ این نوع بازاریابی مرزهای جغرافیایی را محدود کرده و کاملا قابلیت تنظیم و اصلاح مجدد را دارد. بنابراین بر اساس اهداف تعیین شده برای کسب‌وکار، بودجه مورد نظر برای بازاریابی و همچنین مخاطبان هدف می‌توانید استراتژی‌هایی ترکیبی اتخاذ کرده و از هر دو روش بازاریابی برای پیشبرد اهداف خود استفاده کنید.

 

تاریخچه بازاریابی محتوا

تاریخچه محتوا از کجا؟ کی؟ و چگونه؟ حتما اغلب تصور می‌کنید تاریخچه این حوزه مانند دیگر شاخه‌های بازاریابی، قدمتی چند صد ساله داشته باشد اما باید بگویم که کاملا در اشتباه هستید. تاریخچه این نوع از بازاریابی درست به زمانی باز می‌گردد که انسان‌های اولیه داستان‌ها، ماجراجویی‌ها و فرازونشیب‌های خود را به زیبایی بر دیواره غارها حک می‌کردند. نمونه اصیل و قدمت‌دار دیگر این نوع بازاریابی چیزی نیست جز شهرزاد قصه‌گو! بله، شهرزاد توانست با محتوایی سرگرم‌کننده و در عین حال مفید و حاوی پیام‌هایی اخلاقی، پادشاه را تا آخرین لحظه مشتاق شنیدن و آموختن نگه دارد و از ظلم او کم کند و در نهایت به هدف خود که زنده ماندن بود برسد. اما اولین جرقه رسمی و مکتوب این حوزه از بازاریابی را می‌توان انتشار سالنامه بنجامین فرانکلین در دهه ۱۷۳۰ دانست. او قصد داشت تا راهی تازه برای انتشار محتوا را به مردم نشان دهد و موجب ترغیب آن‌ها برای معرفی فعالیت‌هایشان به این روش شود. او اهمیت، ضرورت و کارکرد بازاریابی محتوا را درک کرده بود و آن را به عنوان ابزاری برای جذب بازار هدف خود می‌دانست. او قصد داشت با این روش با مخاطبان خود ارتباط برقرار کرده، به وسیله آن‌ها پیام کسب‌وکار خود را گسترش دهد و محتی محصولاتی را به فروش برساند. این تاریخچه قدمتی ۳۰۰ ساله دارد که در ادامه به بررسی رویدادهای شاخص آن خواهیم پرداخت.

مقاله پیشنهادی:  utm چیست؟
 
زندگی بر ماه، دروغ سیزده سال

زندگی بر ماه، دروغ سیزده سال ۱۸۳۵!

در سال ۱۸۳۵، مجله نیویورک سان با دروغ بزرگ کشف زندگی بر روی ماه به پرفروش‌ترین‌های آمریکا تبدیل شد. محتوای این مقاله و همچنین آمار فروش آن نشان دهنده تاثیر محتوای جنجالی بر مخاطب است، هر چند دروغین!

 
تولد غیررسمی بازاریابی محتوا مبارک

تولد غیررسمی بازاریابی محتوا مبارک!

مجله The Furrow از اولین نمونه‌های وبلاگ امروزی است که در منابع متنوعی به عنوان نقطه آغاز غیررسمی بازاریابی محتوا از آن یاد شده است. جان دیر، ناشر این مجله، یکی از فروشندگان ابزار کشاورزی بود که در حین ارائه مقالات مفید درباره کشاورزی برای فروش محصولات خود نیز تبلیغ می‌کرد. ثمره این مجله، موفقیت کاری جان و ۴ میلیون مخاطبی بود که تا سال ۱۹۱۲ جذب کرده بود.

 
فروش با تعمیرات نه تبلیغات

فروش با تعمیرات نه تبلیغات!

شرکت تایرسازی فرانسوی میشل، یکی از خلاقان عرصه بازاریابی در سال ۱۹۰۰ بود. این شرکت با ارائه دفترچه راهنمایی خلاقانه . کاربردی به مسافران فرانسوی، آگاهی مخاطبان را نسبت به برند خود بالا برد و مورد توجه قرار گرفت. درواقع مسافرانی که این دفترچه را دریافت می‌کردند، تبدیل به مشتریانی بالقوه می‌شدند که با استفاده از راهنمایی‌های کاربردی دفترچه و دریافت حس خوب یاری‌رسانی به مشتریان قطعی این برند تبدیل می‌شدند. جالب اینجاست که امروزه هر شهر معروف و گردشگرپذیر جهان یک راهنمای میشل دارد.

 
یک سبک ژله‌ای از زندگی

یک سبک ژله‌ای از زندگی!

وضعیت بحرانی و ورشکستگی بالقوه شرکت Jell-O در سال ۱۹۰۴ باعث شد که این شرکت به فکر راهی خلاقانه برای معرفی محصولات خود بیفتد. در نهایت، نتیجه دست و پا زدن‌های Jell-O به کتاب تهیه دسری ختم شد که به صورت غیرمستقیم به معرفی و استفاده از محصولات آن‌ها اشاره می‌کرد. آن‌ها این کتاب را خانه به خانه منتشر کردند و به مشتریان خود آموزش دادند چطور از این محصول جدید استفاده کنند و ژله را وارد سبک زندگی مردم کردند.

 
رادیوطنزهای کشاورزی

رادیوطنزهای کشاورزی

یک موسسه کشاورزی (Sears-Roebuck) در سال ۱۹۲۴ به جای تبلیغات معمول و حوصله‌سربر رادیویی اقدام به تولید برنامه‌ای طنز به نام بزرگترین فروشگاه جهان کرد. در این برنامه علاوه بر مباحث اصلی کشاورزی، مخاطبان با موسیقی و محتوای طنز، جذب و سرگرم می‌شدند.

 
از کمیک تا سریال

از کمیک تا سریال، از قهرمان واقعی تا محبوبیت آمریکایی!

در سال ۱۹۸۲، دو شرکت Marvel که در زمینه تولید کمیک فعالیت داشت و همچنین Hasbro که از اولین شرکت‌های رسانه‌ای امریکا بود، تصمیم به همکاری گرفتند. نتیجه این همکاری کمیک و سریال تلویزیونی قهرمان واقی آمریکا با یک قهرمانی خیالی به نام G.I.Joe بود. این قهرمان یکی از محبوب‌ترین قهرمان‌های امریکا شد و کتاب را به یکی از موفق‌ترین نمونه محتوایی تبدیل کرد.

 
تولد بازاریابی محتوا مبارک

تولد بازاریابی محتوا مبارک!

با توسعه شبکه اینترنت و رسیدن آن به کامپیوترهای شخصی، فرصت‌های فراوانی برای بازاریابی محتوایی ایجاد شد. اولین سایت تبلیغاتی در سال ۱۹۹۴ توسط اوریلی و همکارانش طراحی شد که در عرض کمتر از یک سال، ۵۲۹ درخواست تبلیغاتی دریافت کرد. در همین تاریخ بود که اصطلاح بازاریابی محتوایی برای اولین بار از زبان چندی از روزنامه‌نگاران شنیده شد.

 
اولین دردونه کتابخانه‌های الکترونیکی

اولین دردونه کتابخانه‌های الکترونیکی!

تا پیش از سال ۲۰۰۰ هیچ اثری از کتاب‌های الکترونیکی امروزی یا EBookها نبود. برای اولین بار ست گودین (Seth Godin) اولین کتاب الکترونیک رایگان خود و جهان با عنوان «رها کردن ویروس ایده» را منتشر کرد. ست گودین راهی جدید برای بازاریابی محتوا با استفاده از Ebookها را پایه‌گذاری کرد.

 
از محتواهای متنی به محتواهای موفق ویدیویی

از محتواهای متنی به محتواهای موفق ویدیویی!

یکی از جالب‌ترین بازاریابی‌های محتوایی در سال ۲۰۰۶ توسط شرکت Blendtec انجام شد. این شرکت برای معرفی محصول خود، قدرت و کارایی آن شروع به تولید محتواهای ویدیویی با عنوان «آیا مخلوط میشه؟» کرد و به موفقیتی باورنکردنی رسید. آن‌ها در این ویدیوها همه چیز را مخلوط می‌کردند، از تیله گرفته تا گوشی آیفون! ساخت این محتواهای خلاقانه منجر به کانال‌های یوتیوبی با بیش از ۷۰۰ هزار مخاطب شد.

 
با ایده پاسخگویی به سوالات، استخر بفروشید

با ایده پاسخگویی به سوالات، استخر بفروشید!

با ایده پاسخگویی به سوالات، استخر بفروشید!شرکت استخر و آب‌گرم مارکوس شریدان، در سال ۲۰۰۹ لبه پرتگاه ورشکستگی بود. اما او توانست با ایده پاسخگویی به سوالات متداول مشتریان خود در بخش وبلاگ سایت خود، نه تنها خود را از ورشکستگی نجات دهد بلکه امروزه به یکی از کارشناسان ماهر فروش و بازاریابی تبدلی شود.

 

شرکت‌های تولید محتوا، از ۲۰۱۳ تا به امروز!

سال ۲۰۱۳، عرصه ظهور شرکت‌های تولید محتوا بود. در آن زمان بازاریابی محتوا یک مزیت ممتاز برای هر کسب‌وکار محسوب می‌شد اما امروز به یک الزام تبدیل شده است. تیم‌های تولید و بازاریابی محتوا به شما کمک می‌کنند تا با ایده‌های خلاقانه، روش‌های تخصصی و آگاهی‌بخشی هدفمند، رابطه‌ای مؤثر با مخاطبان خود برقرار کنید و به اهداف کسب‌وکار خود دست پیدا کنید.

 
بازاریابی محتوایی در مقابل بازاریابی سنتی

بازاریابی محتوایی در مقابل بازاریابی سنتی

امروزه بازاریابی و تبلیغات سنتی، تنها به عنوان عاملی برای برابری با رقبا محسوب می‌شود و مزیت یا برتری را برای برند شما فراهم نمی‌کند. انسان امروز آنقدر تبلیغات رنگارنگ و در عین حال بی‌ثمر دیده است که بخش عظیمی از آن‌ها را پوچ می‌بیند و بدین وسیله به کسب و کار شما اعتماد نخواهد کرد. در واقع تبلیغات بیشتر برای از دست ندادن مشتری‌های فعلی است تا جذب او. تبلیغات سنتی توانایی برقرار ارتباط مؤثر با مشتری را نداشت و تنها هدف آن بمباران اطلاعاتی مشتری و تسلیم او به خرید محصول بود. مشتریان امروز ترجیح می‌دهند که از محصول یا خدمات شما آگاهی کامل داشته باشند و مزایا و ارزش‌های که به آن‌ها اضافه می‌کند و تمایز آن نسبت به سایر محصولات مشابه را بدانند.

مقاله پیشنهادی:  تاریخچه 150 ساله برند تیفانی: داستانی پرفزار و نشیب از موفقیت و شکست!
 

برخلاف بازاریابی محتوا، تبلیغات سنتی توانایی برقراری ارتباط و تعامل برقرار کردن با مشتری ندارد و آگاهی خاصی از محصول به مشتری نمی‌دهند. با مرور تاریخچه بازاریابی محتوا درمی‌یابیم که این نوع بازاریابی بر سه مرحله استوار است؛ کلیه بازاریابان محتوایی در وهله اول، نقاط حساس مشتری و اصطلاحاً نقاط درد مشتری را شناسایی می‌کنند. در مرحله دوم، بازاریابان به دنبال تحریک این نقاط درد هستند و این کار را با محتوای خود انجام می‌دهند. در نهایت بازاریابان باید بتوانند در محتوای خود به گونه‌ای محصول یا خدمات و همچنین برند را به صحت جلوه دهد تا برای او نقش ناجی را بازی کند.

 
چرا باید از بازاریابی محتوا بهره بگیریم

چرا باید از بازاریابی محتوا بهره بگیریم؟

بازاریابی محتوا یکی از کم‌هزینه‌ترین روش‌ها درمیان روش‌های دیجیتال مارکتینگ است و تاثیر به‌سزایی از خود بجای می‌گذارد. این روش با جلب علاقه مخاطب و همچنین سرگرم کردن او و ارائه اطلاعات مفید در رابطه با محصول و یا خدمات شما باعث افزایش بازدهی کسب‌وکار شما خواهد شد. البته این روش نتایجی بلندمدت دارد و برای مشاهده نتایج آن نیاز است که صبر داشته باشید و برای بازدهی بسیار بالاتر لازم است که از باقی راه‌های تبلیغاتی دیگر نیز استفاده شود. دلایل تاکید ما بر سرمایه‌گذاری بر مقوله بازاریابی محتوا، مزایایی است که این نوع بازاریابی برای شما به ارمغان می‌آورد که به اختصار چند مورد از آن را معرفی خواهیم کرد.

 

۱) محتوا با مشتری صمیمی است:

نتایج بررسی‌ها نشان‌دهنده این است که در ۷۳ درصد از مواقع، مشتریان ترجیح می‌دهند اطلاعات مربوط به یک محصول را در نوشته‌های مقاله‌گونه دنبال کنند به جای تبلیغات. در واقع مقاله‌ها و نوشتارها به چشم مشتریان صمیمی‌تر و قابل اعتمادتر هستند. همچنین با ارائه یک محتوای هدفمند و صمیمی با مشتری، می‌تواند بازخوردهای آن‌ها را گرفت و شروع کننده یک گفت‌وگو و تعامل بسیار مفید و سودمند با مخاطبان بود.

۲) مطالب فروشنده‌های ماهری هستند:

با توجه به مطالب ذکر شده و همچنین قابلیتی که مطالب در معرفی محصول، ارزش‌های افزوده‌ای که محصول به مشتری ارائه می‌کند و همچنین مقایسه ارزش محصول/خدمات نسبت به قیمت آن به شما می‌دهد، باعث می‌شود در تصمیم‌گیری برای خرید و یا استفاده از خدمات به مشتری کمک کنید و همچنین در مشتری ایجاد اعتماد کنید؛ و در نهایت منجر به سودآوری بیشتری برای کسب‌وکار شوید. نتایج تحقیقات نشان داده است که فروش یک محصول با استفاده از تبلیغات ۱۲ درصد بوده و فروش همان محصول با بازاریابی محتوایی به ۳۶ درصد افزایش یافته است.

۳) محتوا نماینده تخصص و تسلط شما در حوزه کسب‌وکار شماست:

با توجه به اینکه امکان حضور فیزیکی شما در مباحث دیجیتال مارکتینگ برند شما وجود ندارد، محتوا می‌تواند نماینده شما و زمان و دانشی باشد که شما برای معرفی و پیشرفت برند خود اختصاص داده‌اید. با محتوا می‌توانید تسلط خود را بر حوزه کسب‌وکار نشان دهید و حتی فرصت‌هایی برای استفاده بیشتر دیگران از این دانش در رویدادها و یا کسب‌وکارهای مشابه دیگر بیافرینید.

۴) محتوا چکیده تمامی تخصص‌های دیجیتال مارکتینگ:

از آن‌جا که محتوا باعث افزایش ترافیک وبسایت‌ها، بهبود و بهینه‌سازی سئو وبسایت، افزایش تعامل و حضور مخاطبان در سوشیال مدیاها و … می‌شود، می‌توان گفت محتوا چکیده‌ای از تخصص در زمینه‌های دیجیتال مارکتینگ است و تا محتوایی نباشد نمی‌تواند ۱۰۰% پتانسیل‌های باقی حوزه‌ها را به نمایش بگذارد.

۵) محتوا شخصیت بخش برند شماست:

محتوا با ارائه اطلاعات دقیق و صحیح و برقراری ارتباط با مخاطبان شما سبب کسب اعتبار برای برند شما خواهد شد. همچنین درصورتی که محتوا به صورت تخصصی تدوین شود، می‌تواند درباره برند شما آگاهی بخشی کند و موجب شود مخاطبان هر چه بیشتر آن را بشناسند و در واقع برند شما را در ذهن مخاطبان حک خواهد کرد.

 
تعیین استراتژی محتوایی در تهیه محتوایی تاثیرگذار بسیار مهم است

استراتژی محتوا (Content Strategy)

پس از اینکه به طور کامل با بازاریابی محتوا و مزایا و اهمیت آن آشنا شدیم، زمان آن رسیده که با استراتژی‌های محتوایی آشنا شویم. استراتژی‌های محتوایی، اهدافی هستند که ما برای نوشتن محتواهای خود تعیین می‌کنیم. برای مثال ممکن است شما بخواهید برند خود را معرفی کنید و تعیین کنید که برای این معرفی کردن از محتوا استفاده کنید. در این صورت معرفی برند، استراتژی محتوایی شما و نوشتن محتوا به عنوان بازاریابی محتوا است. با توجه به اینکه تعداد نیروی انسانی، توان مالی، زمینه فعالیت و … در کسب‌وکارهای مختلف، متفاوت است، اهداف و استراتژی‌های محتوایی نیز بسته به نوع کسب‌وکار متفاوت هستند و نمی‌توان گفت که باید تمامی کسب‌وکارها از یک استراتژی مدون استفاده کرد. با توجه به اینکه در صورت مشخص نبودن هدف کسب‌وکار نمی‌توان محتوایی مناسب و هدفمند تهیه کرد، پس تعیین استراتژی محتوایی در تهیه محتوایی تاثیرگذار بسیار مهم است. برای رسیدن به یک استراتژی موثر باید مراحلی را طی کنیم که در ادامه به آن اشاره خواهیم کرد:

 

۱) هدف خود شما چیست؟

شما باید بدانید که چرا می‌خواهید محتوا تولید کنید؟ این محتوا بر روی کدام دسته از مخاطبان تاثیرگذار است؟ این محتوا در کدامین بسترهای تبلیغاتی منتشر خواهد شد؟ محتوا چه اطلاعاتی را به مخاطب اضافه می‌کند؟ نقاط قوت و تمایز محتوای شما بادیگر محتواها چیست؟ محتوا به چه نتایجی منتهی خواهد شد؟ و … . هر چه سوالات بیشتری برای خود مطرح کنید و به آن‌ها پاسخ دهید، راحت‌تر می‌توانید اهداف اصلی و ریزاهداف را پیدا کنید و بسیار هوشمندانه‌تر برای خود برنامه‌ای محتوایی تولید کنید.

۲) مخاطبان شما چه کسانی هستند؟

شما باید بتوانید در پاسخ به این سوال، طیف مشخصی از بازار را به عنوان بازار هدف و مخاطب خود انتخاب کنید. زمانی که شما بتوانید بازار هدف خود را تعیین کنید، به راحتی می‌توانید تصمیم بگیرید که برای تمرکز بر چه کسانی عمدتا در تلاش هستید. تعیین مخاطبان و بازار هدف باید بر اساس برخی معیارهای کاملا تخصصی و تجربی صورت گیرد؛ آزانس‌های دیجیتال مارکتینگ و به طور اختصاصی گروه‌های تولید محتوا بر اساس تجربه و حرفه خود به راحتی می‌توانند در این زمینه شما را یاری کنند.
برای ایجاد یک طرح موفقیت آمیز، شما باید مخاطبان هدف خود را به طور واضح تعریف کنید؛ پرسونای مخاطب هدف را تدوین کنید؛ همچنین تعیین کنید که کاربران و بازدیدکنندگان شما عمدتاً چه کسانی هستند و شما تصمیم دارید بر روی کدام دسته متمرکز شوید. کار تحقیقات باید بر اساس معیارهایی انجام شود؛ در حال حاضر آژانس‌های بازاریابی محتوا به‌راحتی می‌توانند مخاطبان شما را تجزیه و تحلیل کنند و در سیاست گذاری به شما کمک نمایند.

مقاله پیشنهادی:  23 ترفند زبان بدن که شما را جذاب می‌کند

۳) قرار است محتوای شما در کجا منتشر شود؟

شما باید بتوانید علاوه بر پست‌ها و مقالات ساده‌ای که همه کسب‌وکارها برای بازاریابی محتوایی استفاده می‌کنند، فضای انتشار متناسب با کسب‌وکار خود را شناسایی، انتخاب و امتحان کنید. برای مال ممکن است انتشار یک کتاب الکترونیکی رایگان نسبت به انتشار یک اینفوگرافیک به مراتب برای کسب‌وکار شما بهتر باشد. شما باید سعی داشته باشید با توجه به هر موضوع و هر نوع مخاطب قالب و فضای خوبی برای انتشار محتواهای خود انتخاب کنید.

۴) برنامه مدیریت محتوای شما چیست؟

باید بتوانید برنامه‌ای برای تولید، انتشار و تحلیل محتوای خود داشته باشید. سیستم مدیریت محتوا به شما امکان برنامه‌ریزی برای موارد گفته شده را فراهم می‌کند.

 
انواع قالب محتوایی

انواع قالب محتوایی

تولید محتوا، قالب‌های متفاوتی از محتوا را شامل می‌شود که هر کدام دارای جذابیت‌های و قابلیت‌های منحصر به فردی هستند که به ما اجازه می‌دهد بسته به این قابلیت‌ها در هر موقعیت تصمیم‌گیری کنیم که می‌توان برای هر چه بهتر ارائه کردن مطلب خود از آن استفاده کنیم. در ادامه به انواع قالب‌های محتوایی از جمله قالب‌های متنی، تصویری و … اشاره خواهیم کرد.

 

اینفوگرافیک

اینفوگرافیک قالبی ترکیبی از متن و گرافیک است که نمودارها، آمارها و سایر اطلاعاتی از این دست را به نمایش می‌گذارد. این قالب را می‌توان در انواع بسترهای تبلیغاتی از جمله سوشال مدیا، سایت و … به کار گرفت. تولید این نوع از محتوا نیازمند تیم حرفه‌ای گرافیست‌ها است. این نوع محتوا به دلیل جذابیت‌های بصری و همچنین اطلاعات دقیق آماری و امکان بررسی سریع و لحظه‌ای که برای مخاطب فراهم می‌آورند، تبدیل به یکی از پرطرفدارترین قالب‌های محتوایی شده است. برای تهیه اینفوگرافیک‌های حرفه‌ای می‌توان از آزانس‌های دیجیتال مارکتینگ و یا سایت‌های ارائه دهنده اینفوگرافیک‌ها کمک گرفت اما تجربه ثابت کرده است که اعتماد به یک تیم حرفه‌ای و باتجربه همیشه کاراتر است.

 
انواع قالب محتوایی

محتوای متنی

اولین و مشهورترین قالبی که با نام بردن بازاریابی محتوایی به ذهن میرسد، همین محتوای متنی است. اغلب تولید محتواها نیز با غالب متنی صورت می‌پذیرد. برای مثال می‌دانید که اکثر وبلاگ‌ها، کتاب‌های الکترونیکی، کپشن‌ها، مقالات و … به صورت متنی تولید می‌شوند. منظور از این نوع قالب محتوایی هر نوع نوشتاری است که اطلاعاتی درباره شما یا برند شما را منتشر کند. برای جذابیت هر چه بیشتر این قالب محتوایی اغلب از محتواهای تصویری نیز در کنار آن بهره گرفته می‌شود. بهره‌گیری از تصاویر در کنار متن از خشکی و بی‌روحی صفحه و محتوا کاسته و سبب می‌شود حتی طیفی از مخاطب که حوصله خواندن مطالب را ندارند نیز به این قالب محتوایی جذب شوند. البته ناگفته نماند که در تدوین و تالیف متون بازاریابی باید نکاتی را در نظر گرفت که در کل برای مخاطب جذاب و مفید واقع شود.

 

پادکست‌ها

می‌توان گفت پادکست‌ها تا حدودی قالب جدید از محتوا هستند. این نوع محتوا توانسته است طیف عظیمی از طرفداران را به خود اختصاص دهد. پادکست‌ها معمولا در قالب فایل‌های صوتی منتشر می‌شود. این نوع قالب محتوایی چنان قدرتی دارد که حتی برای تولید آن شرکت‌های بزرگی پا به بازار گذاشته‌اند. یکی از ارکان یک پادکست موفق، خلاقیت است که به دلیل نو بودن این قالب، دست تولید کنندگان آن برای خلاقیت بازتر از باقی حوزه‌های محتوایی است.

 
محتوای ویدئویی

ویدئو

شاید اگر بنا بود بیست سال پیش محتوای ویدیویی را پیشنهاد دهیم، ترسی به دل همه شما می‌افتاد که ممکن است نتوانید یا ممکن است برای شما گران تمام شود؛ اما امروزه با وجود گوشی‌های هوشمندی که در دسترسی همگی ماست، دسترسی راحت و کم هزینه‌‌ای که به تجهیزات حرفه‌ای ساخت ویدیویی داریم و همچنین کانال‌های مختلفی که می‌توانیم ویدیوهای خود را به اشتراک بگذاریم از جمله ویمئو، اینستاگرام، یوتیوب و … دیگر جایی برای ترس نیست. شما با استفاده از قالب ویدیویی می‌توانید طیف گسترده‌ای از مخاطبان خود را پوشش دهید و ارتباطی قوی‌تر با آن‌ها برقرار کنید و در زمانی کوتاه، بیشترین حجم اطلاعات را به آن‌ها منتقل کنید.

شما می‌توانید به تناسب اهداف کاری خود، پلتفرمی که قصد انتشار محتوا در آن را دارید، مخاطبان و تحلیل‌هایی که از رفتارهای آن‌ها داشته‌اید و همچنین نوع محصول یا خدماتی که ارائه می‌دهید، از هر کدام از قالب‌های محتوایی بهره بگیرید و برای جذب هر چه بیشتر مخاطبان خود از آن‌ها کمک بگیرید.

 

کلام پایانی

از آنجا که بازاریابی محتوا یکی از ارکان اصلی پکیج دیجیتال مارکتینگ است و بدون حضور آن این پکیج ناقص خواهد ماند و دیگر ارکان آن نیز بازدهی آنچنانی را نخواهند داشت، در این مقاله سعی کردیم به مهم‌ترین جنبه‌های مربوط به بازاریابی محتوا اشاره کنیم تا اهمیت آن را هر چه بیشتر به شما نشان دهیم. امید که از مقاله استفاده کافی را برده باشید

خدمات اصلی آژانس دیجیتال مارکتینگ:
طراحی سایت
 

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *